Elektrotechniek – HBO

Zoek jij een uitdagende en leerzame stage in Elektrotechniek – HBO in Zuid-Holland, omgeving Rotterdam/ Dordrecht?

In ‘s-Gravendeel (Hoeksche Waard) kan je die vinden!

Over Viscon Group

Viscon is een internationaal opererende onderneming, die middels topkwaliteit en sectorveranderende innovaties de positie op de markt wil waarborgen. Viscon ontwikkelt productielijnen om productieprocessen te automatisering in de Industrie Groente & Fruit, Kuikenbroederijen & Distributiesystemen.

Stage opdrachten binnen Elektrotechniek:

Programmeurshandleiding

Wij zijn op zoek naar een stagiaire voor het opstellen en schrijven van een programmeurshandleiding. Tijdens je stage ben je verantwoordelijk voor het opstellen van programmeurshandleiding waaraan een PLC programmeur zich moet houden tijdens het programmeren van diverse programma’s. De handleiding is niet alleen een richtlijn, maar ook een naslagwerk met diverse oplossingen die in het verleden al uitgezocht zijn. Dit is voor diverse componenten die wij gebruiken. (Siemens PLC, Mitsubishi PLC, Lenze drives en etc.)

Je wordt hierbij ondersteund door onze PLC programmeurs. Je bent niet alleen bezig met het schrijven van een handleiding, maar zeker ook met het programmeren en het testen van diverse functieblokken die later weer terug komen in de handleiding.

Je bent zelf verantwoordelijk voor het invullen en uitvoeren van de werkzaamheden. Zelfstandigheid is hierbij een duidelijke plus.

Je krijgt tijdens de stage een vrije rol waarbij eigen initiatief en het ontwikkelen van eigen ideeën gewaardeerd wordt. Mocht blijken dat er naast het uitvoeren van het onderzoek er nog ruimte is voor andere activiteiten dan krijg je hiervoor de ruimte. De combinatie van deze stageopdracht met een eventueel afstudeerproject valt ook te bespreken.

Omzetten van Heftruck software van Mitsubishi naar Siemens

Op het moment hebben wij een heftruck die van een Mitsubishi plc naar Siemens plc omgezet moet worden. Het inbedrijfstellen van deze machine gebeurt huidig door een programmeur. Wij willen dat de elektro en software zo is opgezet dat een bekabelaar deze machine kan bekabelen en inbedrijfstellen (zonder laptop). De opdracht omvat:

 

 • Elektro tekening uitzoeken voor alle mogelijke heftrucken met verschillende spanningen.
 • Software schrijven voor de nieuwe heftruck met minimaal dezelfde mogelijkheden als de oude software
 • Software schrijven voor het automatisch testen van sensoren en motoren.
 • Handleiding maken voor een het inbedrijfstellen/storing zoeken.
 • Testen software in de praktijk.

 

https://www.visser.eu/pot-handling-automation/space-o-mat-spacing-fork/

Ontwikkeling PLC Software machines Viscon Fresh Produce

Opdracht:
We maken bij Viscon veel gebruik van monitors op onze machines om proces data te tonen. Met deze data kan een klant zien wat de voorgang van zijn proces is of wat het aantal stuks reeds gedaan is of nog gedaan dienen te worden door de machine. Op de huidige manier hebben we altijd een bovenliggende software nodig om de data te tonen. We zijn echter een aantal jaar geleden overgegaan op Siemens en dit biedt mogelijkheden om het zonder bovenliggende software te tonen. Door direct te verbinden met een raspberry pi met codesys erop zouden we de proces data simpeler en goedkoper kunnen weergeven.

We zijn daarom op zoek naar een stagiair die onderzoekt wat de mogelijkheden zijn om dit te doen en wat de hieraan verbonden kosten zijn. Wanneer dit duidelijk is, ga je de software ontwikkelen voor zowel de plc als voor het te gebruiken apparaat. Wanneer je dit gedaan hebt, ga je een standaard scherm ontwikkelen dat we iedere keer opnieuw kunnen gebruiken. Als laatste zul je de hele setup gaan testen.

 

De competenties die je hiervoor nodig hebt:
Je bent initiatiefrijk en kunt zelfstandig werken
Je hebt technisch inzicht
Je kunt nauwkeurig werken

Upgrade Palletiseerder naar Siemens PLC

Opdracht:
De palletiseerder is een geveel gebruikt machine bij Viscon. We hebben deze de laatste jaren dan ook sterk veranderd en voorzien van Lenze regelaar en motoren. Nu zien we dat de PLC die we hanteren niet altijd de cyclus tijd kan halen. We willen daarom de palletiseerder gaan voorzien van een Siemens PLC (in plaats van Mishubishi). We zijn nu op zoek naar een stagiair die hiervoor diverse onderzoeken wilt doen. Hiervoor moet bijvoorbeeld uitgezocht worden wat voor PLC en scherm we nodig hebben. Vervolgens moet de software geschreven worden voor zowel PLC als HMi. Verder moet de palletiseerder zowel standalone kunnen worden toegepast als in een complete lijn. Als laatste moet er ook worden gekeken hoe we het beste kunnen omgaan met de randapparatuur die nu op de palletiseerder is aangesloten.

 

De competenties die je hiervoor nodig hebt:
Je bent initiatiefrijk en kunt zelfstandig werken
Je hebt technisch inzicht en kunt “out of the box” denken
Je kunt nauwkeurig werken

Wat bieden wij jou?

 • Veel ruimte voor eigen initiatief
 • Actieve en informele werkomgeving
 • Uitstekende financiële vergoeding
 • Aan het einde een evaluatiegesprek krijgt om de toekomst te bespreken!

Naar wie zijn wij op zoek?

Viscon is op zoek naar jou als je leergierig bent, het leuk vindt dingen zelf uit te zoeken, graag nieuwe dingen leert en bereid bent om te pionieren in de verschillende sectoren waar we werken. Viscon is een dynamische organisatie en zoekt altijd naar de grenzen van het onmogelijke om voor de klant net datgene te kunnen betekenen, wat hen de toegevoegde waarde geeft in hun industrie. Van jou vragen we dus een flexibele houding, creativiteit en initiatief.

Viscon Group biedt stage- en afstudeerplaatsen aan waarbij:

 • Je deel wordt van een van onze teams
 • Je begeleidt wordt door een van onze ervaren werknemers van minimaal HBO niveau
 • Je in de gelegenheid bent om samen te werken met werknemers op alle niveaus
 • Je in een bedrijf werkt waar alles wat te maken heeft met machine ontwikkeling & bouw binnen één bedrijf gebeurt: van tekening tot transport.
 • Je in een bedrijf werkt waarin veel innovaties worden gedaan, waardoor veel projecten onder geheimhouding plaatsvinden. Dit kan ook aan jou als student worden gevraagd.
 • Je in het bedrijf geïntroduceerd wordt met een welkomstbijeenkomst, samen met de andere studenten die binnen het bedrijf stagelopen of afstuderen.
 • Je een handboek ontvangt waarmee je je weg kunt vinden in het bedrijf
 • Je de eerste week een cursus kunt doen waarmee je ons tekenprogramma HiCad onder de knie krijgt
 • Je halverwege opgeroepen wordt voor een evaluatiemoment met personeelszaken om te bespreken of alles naar wens verloopt, van beide kanten.

Contact Gegevens:

Viscon Group
Mijlweg 18
3295 KH ‘s-Gravendeel