Agrotechniek – HBO

Zoek jij een uitdagende en leerzame stage in Agrotechniek HBO in Zuid-Holland, omgeving Rotterdam/ Dordrecht?

In ‘s-Gravendeel (Hoeksche Waard) kan je die vinden!

Over Viscon Group

Viscon is een internationaal opererende onderneming, die middels topkwaliteit en sectorveranderende innovaties de positie op de markt wil waarborgen. Viscon ontwikkelt productielijnen om productieprocessen te automatisering in de Industrie Groente & Fruit, Kuikenbroederijen & Distributiesystemen.

Stage opdrachten binnen Agrotechniek HBO:

LED-licht in kweek omgeving

LED-kar

Telen onder licht is al een aantal jaar in de belangstelling in Nederland. Zeer geavanceerde systemen kunnen met licht de smaak, kleur en groeisnelheden van planten beinvloeden door de keuze van bepaald groeilicht en het juiste lichtspectrum. Voor de tuinbouw heeft Viscon een eenvoudige trolley ontwikkeld waarmee tuinders direct aan de slag kunnen. Deze Led Trolley geeft de tuinder talloze mogelijkheden voor tests op de tuin.

We zijn op zoek naar een stagiair die het leuk vindt na te denken over de beste technische inrichting van de trolley. Welke Leds zijn het meest geschikt en welk effect hebben welke leds op welke planten? Welke lichtintervallen hebben welk effect? Wat kan er met dag- en nachtritmes gedaan worden.

Ontwikkeling van een modulair meerlaagsteeltsysteem

Stage opdracht

In ViVi BV ontwikkelen we een nieuw kweeksysteem om sla te produceren van zaden tot volgroeide planten onder LED verlichting met behulp van een automatische productielijn, deze zaden groeien uit tot planten in een kweekkamer. Het is een nieuw en verbeterd proces, dit vereist daarom continue aanpassingen op de productie en de kweekkamer.

We zijn op zoek naar een stagiair die met ons meewerkt in dit nieuwe en spannende proces van het verbeteren en optimaliseren van het groei protocol. Dat geldt ook voor de evaluatie van planten, het nemen van metingen en vergelijken van gegevens. Om te helpen bij het bepalen van de uiteindelijke beslissing over het type , de kleur en de intensiteit van de LED- verlichting en de uiteindelijke recept voor groeimedium.

Taken:

 • Ontwikkelen van een modulair meerlaagsysteems
 • Optimaliseren van het groeiprotocol
 • Evaluren van de groei van planten
 • Meten en vergelijken van gegevens

De stagiair zal ook deelnemen aan de dagelijkse productie van de sla, en geeft adviezen over mogelijke verbeteringen van de automatisering op de bestaande lijn.

De stagiair zal werken in een jonge en internationale groep onderzoekers .

Wat bieden wij jou?

 • Veel ruimte voor eigen initiatief
 • Actieve en informele werkomgeving
 • Uitstekende financiële vergoeding
 • Aan het einde een evaluatiegesprek krijgt om de toekomst te bespreken!

Naar wie zijn wij op zoek?

Viscon is op zoek naar jou als je leergierig bent en de studie Agrotechniek HBO volgt, het leuk vindt dingen zelf uit te zoeken, graag nieuwe dingen leert en bereid bent om te pionieren in de verschillende sectoren waar we werken. Viscon is een dynamische organisatie en zoekt altijd naar de grenzen van het onmogelijke om voor de klant net datgene te kunnen betekenen, wat hen de toegevoegde waarde geeft in hun industrie. Van jou vragen we dus een flexibele houding, creativiteit en initiatief.

Viscon Group biedt stage- en afstudeerplaatsen aan waarbij:

 • Je deel wordt van een van onze teams
 • Je begeleidt wordt door een van onze ervaren werknemers van minimaal HBO niveau
 • Je in de gelegenheid bent om samen te werken met werknemers op alle niveaus
 • Je in een bedrijf werkt waar alles wat te maken heeft met machine ontwikkeling & bouw binnen één bedrijf gebeurt: van tekening tot transport.
 • Je in een bedrijf werkt waarin veel innovaties worden gedaan, waardoor veel projecten onder geheimhouding plaatsvinden. Dit kan ook aan jou als student worden gevraagd.
 • Je in het bedrijf geïntroduceerd wordt met een welkomstbijeenkomst, samen met de andere studenten die binnen het bedrijf stagelopen of afstuderen.
 • Je een handboek ontvangt waarmee je je weg kunt vinden in het bedrijf
 • Je de eerste week een cursus kunt doen waarmee je ons tekenprogramma HiCad onder de knie krijgt
 • Je halverwege opgeroepen wordt voor een evaluatiemoment met personeelszaken om te bespreken of alles naar wens verloopt, van beide kanten.

Contact Gegevens:

Viscon Group
Mijlweg 18
3295 KH ‘s-Gravendeel