Stageopdracht: MultiLoad

Zoek jij een uitdagende en leerzame stage in Zuid-Holland, omgeving Rotterdam/ Dordrecht?

In ‘s-Gravendeel (Hoeksche Waard) kan je die vinden!

Omschrijving:

Binnen Viscon Logistics werken wij met diverse machines die toegepast kunnen worden om kratten te verplaatsen binnen magazijnen. Een van deze machines is onze MultiLoad. Deze machine is een aangedreven kraan die door het pad tussen twee stellingen heen en weer rijd. Deze kraan kan vervolgens zijn kop ook omhoog en naar benden bewegen. Vervolgens kan deze kop kratten pakken uit het magazijn en deze aan de voorkant van het systeem bijvoorbeeld op een conveyor zetten. Binnen de huidige oplossing is het echter zo dat wij enkel 1 specifiek type drager kunnen pakken met onze kraan. Dat betekent dat wij dus nog niet in staat zijn om met deze machines losse kratten te pakken. Daarom moeten alle kratten in deze specifieke dragers staan.

Binnen deze opdracht ga je aan de slag met de kop van de MultiLoad die de kratten (nu dus de dragers) in en uit het magazijn haalt. Wij willen graag een herontwerp van deze kop, waarbij het mogelijk moet zijn om elk type krat uit het systeem te halen en in het systeem te zetten, zonder de tussenkomst van een extra drager. Dat zal naar verwachting betekenen dat dit gedeelte van de machine herontworpen zal moeten worden. Er zal gekeken moeten worden naar de methodieken om kratten te pakken, aandrijvingen, onderdelen, toegankelijkheid voor service, produceerbaarheid, financiële impact, etc. Het doel van deze opdracht is om een herontwerp aan te leveren waarbij de toepassing van dragers niet meer vereist is, zonder de totale kostprijs van de machine te veel te overschrijden.

Naar wie zijn wij op zoek?

 • Je volgt de studie HBO Werktuigbouwkunde.
 • Je hebt technisch inzicht.
 • Je kan zelfstandig werken.
 • Je toont initiatief om bepaalde zaken aan te pakken.
 • Je staat bekend om je innovatief denkvermogen.

Wat hebben wij te bieden?

 • Veel ruimte voor eigen initiatief.
 • Dynamische en innovatieve werkomgeving.
 • Uitstekende financiële vergoeding.
 • Een kick-off bijeenkomst waarbij je alle in’s en out’s van het bedrijf leert kennen.
 • Je ontvangt een handboek met alle informatie waarmee jij de weg in het bedrijf kan vinden.
 • Aan het einde een evaluatiegesprek om de toekomst te bespreken!

Over Viscon Group

Viscon is een internationaal opererende onderneming, die middels topkwaliteit en sector-veranderende innovaties de positie op de markt wil waarborgen. Viscon ontwikkelt productielijnen om productieprocessen te automatisering in de Industrie Groente & Fruit, Kuikenbroederijen & Distributiesystemen.

We zoeken jou voor de business unit Viscon Logistics. Logistics ontwerpt systemen om allerlei producten op te slaan in magazijnen, te sorteren en te order picken. De logistieke organisatie wordt in middel grote en grote bedrijven steeds belangrijker en Viscon Logistics ontwerpt systemen om producten in de Food en de Industrie zo efficiënt, betrouwbaar en snel van A naar B te krijgen naar of vanuit een voorraad positie. De projecten vinden plaats bij bedrijven als bijvoorbeeld Campina, Nature’s Pride of Sligro.

Contact Gegevens:

Viscon Group
Mijlweg 18
3295 KH ‘s-Gravendeel

Geïnteresseerd? Mail je CV en Portfolio direct naar Kim van de Koppel; k.vandekoppel@viscon.eu