HBO Stage TBK ” Opstellen technische verkooptool automatische pallet opslagsystemen”

(Technische) Bedrijfskunde

Zoek jij een uitdagende en leerzame stage in Zuid-Holland, omgeving Rotterdam/ Dordrecht?

In ‘s-Gravendeel (Hoeksche Waard) kan je die vinden!

Over Viscon Group

Viscon is een internationaal opererende onderneming, die middels topkwaliteit en sectorveranderende innovaties de positie op de markt wil waarborgen. Viscon ontwikkelt productielijnen om productieprocessen te automatisering in de Industrie Groente & Fruit, Kuikenbroederijen & Distributiesystemen.

De opdracht:
Viscon Logistics biedt veelvuldig volautomatische pallet opslagsystemen aan. We bezitten hier dan ook enorm veel data, specificaties en visuele materialen van, welke we gebruiken bij het opstellen van onze offertes. Deze kennis is momenteel niet gecentraliseerd en willen we graag bundelen. De kennis moet op zo’n manier worden omgezet dat het gaat dienen als een verkoop- en servicetool. Momenteel wordt de informatie voor elke offerte opnieuw bij elkaar gezocht en in een andere vorm gepresenteerd aan de klant. Wanneer dit vanuit de tool gegenereerd wordt, scheelt dit enorm veel tijd en verhoogt het de professionaliteit, omdat iedere klant op dezelfde manier de informatie gepresenteerd krijgt. De te ontwikkelen tool zal alles omvatten waar het systeem toe in staat is en werkt dynamisch, waarbij een vertegenwoordiger op basis van bijvoorbeeld invulvelden het aantal componenten per module van het systeem kan vastleggen. Uit deze selectie dient een globale verkoopprijs, de aansluitwaarden van de gehele lijn (opgenomen vermogen) en een geadviseerd spare part pakket te rollen, ofwel een budgetofferte. De uitkomst van deze tool wordt met een offerte en de uiteindelijke order meegestuurd naar de klant.

De stagiair zal aan het eind van de stage een tool opleveren waarin eenvoudig het aantal, en de uitvoering van de componenten in te vullen is en waar vervolgens automatisch aan wordt gekoppeld wat de totale aansluitwaarden betreffen alsmede de spareparts. Hier is vervolgens ook een verkoopprijs aan te koppelen zodat de verkoopafdeling eenvoudig budgetschattingen kan maken.

 

Competenties die je hiervoor nodig hebt:
Je bent initiatiefrijk en kunt “out of the box” denken
Je hebt technisch inzicht en kunt zelfstandig werken
Je werkt daarnaast ook gestructureerd

Wat bieden wij jou?

 • Veel ruimte voor eigen initiatief
 • Actieve en informele werkomgeving
 • Uitstekende financiële vergoeding
 • Aan het einde een evaluatiegesprek krijgt om de toekomst te bespreken!

Naar wie zijn wij op zoek?

Viscon is op zoek naar jou als je leergierig bent, het leuk vindt dingen zelf uit te zoeken, graag nieuwe dingen leert en bereid bent om te pionieren in de verschillende sectoren waar we werken. Viscon is een dynamische organisatie en zoekt altijd naar de grenzen van het onmogelijke om voor de klant net datgene te kunnen betekenen, wat hen de toegevoegde waarde geeft in hun industrie. Van jou vragen we dus een flexibele houding, creativiteit en initiatief.

Viscon Group biedt stage- en afstudeerplaatsen aan waarbij:

 • Je deel wordt van een van onze teams
 • Je begeleidt wordt door een van onze ervaren werknemers van minimaal HBO niveau
 • Je in de gelegenheid bent om samen te werken met werknemers op alle niveaus
 • Je in een bedrijf werkt waar alles wat te maken heeft met machine ontwikkeling & bouw binnen één bedrijf gebeurt: van tekening tot transport.
 • Je in een bedrijf werkt waarin veel innovaties worden gedaan, waardoor veel projecten onder geheimhouding plaatsvinden. Dit kan ook aan jou als student worden gevraagd.
 • Je in het bedrijf geïntroduceerd wordt met een welkomstbijeenkomst, samen met de andere studenten die binnen het bedrijf stagelopen of afstuderen.
 • Je een handboek ontvangt waarmee je je weg kunt vinden in het bedrijf
 • Je de eerste week een cursus kunt doen waarmee je ons tekenprogramma HiCad onder de knie krijgt
 • Je halverwege opgeroepen wordt voor een evaluatiemoment met personeelszaken om te bespreken of alles naar wens verloopt, van beide kanten.

Contact Gegevens:

Viscon Group
Mijlweg 18
3295 KH ‘s-Gravendeel