HBO WTB/IPO Stage “Verbeteren staalconstructie Matrix”

Industriëel Product Ontwerper

Zoek jij een uitdagende en leerzame stage in Werktuigbouwkunde – HBO , omgeving Rotterdam/ Dordrecht?

In ‘s-Gravendeel (Hoeksche Waard) kan je die vinden!

Over Viscon Group

Viscon is een internationaal opererende onderneming, die middels topkwaliteit en sectorveranderende innovaties de positie op de markt wil waarborgen. Viscon ontwikkelt productielijnen om productieprocessen te automatisering in de Industrie Groente & Fruit, Kuikenbroederijen & Distributiesystemen.

Viscon Fresh Produce heeft een ontwikkelopdracht aangaande het volgende:

De gehele staalconstructie van ons Matrix pallet magazijn kan worden vereenvoudigd. Met name de gebruikte materialen voor het ondersteunen van de inrijdkanalen en het pad waarin onze basis shuttle heen en weer rijdt is relatief kostbaar. Hier zijn veel verbeteringen mogelijk. Onderdeel van deze opdracht is om verbeteringen ook door te rekenen op basis van sterkteberekeningen.

Hiernaast wordt ons ook steeds vaker gevraagd de staalconstructie van het systeem te gebruiken als constructie voor de nieuwbouw. In dit geval worden de panelen en het dak van dit gebouw direct op onze staalconstructie gemonteerd (Silobouw) zodat hier geen aparte constructie voor nodig is. Hier hebben wij tot nu toe geen gehoor aan kunnen geven. Deze opdracht omvat ook een onderbouwd verslag waarin staat beschreven wat Viscon aan het huidige systeem zal moeten toevoegen om de constructie voor deze zogeheten ‘Silobouw geschikt te maken.

Opdracht:
Je gaat je tijdens jouw stageperiode richten op een hernieuwd model van het Matrix systeem en dan met name een andere shuttle en satelliet. De prijs, complexiteit en het gewicht moet omlaag wat vele voordelen met zich mee zal brengen. Gepaard met het nieuwe ontwerp zie ik een opdracht voor een industrieel vormgeven en wel voor de buitenschil van deze modules. Wellicht kunnen we met fancy plaatwerk, lampjes en weet ik wat nog meer direct wat meer in het oog gaan springen.

Wat bieden wij jou?

 • Veel ruimte voor eigen initiatief
 • Actieve en informele werkomgeving
 • Uitstekende financiële vergoeding
 • Aan het einde een evaluatiegesprek krijgt om de toekomst te bespreken!

Naar wie zijn wij op zoek?

Viscon is op zoek naar jou als je leergierig bent, het leuk vindt dingen zelf uit te zoeken, graag nieuwe dingen leert en bereid bent om te pionieren in de verschillende sectoren waar we werken. Viscon is een dynamische organisatie en zoekt altijd naar de grenzen van het onmogelijke om voor de klant net datgene te kunnen betekenen, wat hen de toegevoegde waarde geeft in hun industrie. Van jou vragen we dus een flexibele houding, creativiteit en initiatief.

Viscon Group biedt stage- en afstudeerplaatsen aan waarbij:

 • Je deel wordt van een van onze teams
 • Je begeleidt wordt door een van onze ervaren werknemers van minimaal HBO niveau
 • Je in de gelegenheid bent om samen te werken met werknemers op alle niveaus
 • Je in een bedrijf werkt waar alles wat te maken heeft met machine ontwikkeling & bouw binnen één bedrijf gebeurt: van tekening tot transport.
 • Je in een bedrijf werkt waarin veel innovaties worden gedaan, waardoor veel projecten onder geheimhouding plaatsvinden. Dit kan ook aan jou als student worden gevraagd.
 • Je in het bedrijf geïntroduceerd wordt met een welkomstbijeenkomst, samen met de andere studenten die binnen het bedrijf stagelopen of afstuderen.
 • Je een handboek ontvangt waarmee je je weg kunt vinden in het bedrijf
 • Je de eerste week een cursus kunt doen waarmee je ons tekenprogramma HiCad onder de knie krijgt
 • Je halverwege opgeroepen wordt voor een evaluatiemoment met personeelszaken om te bespreken of alles naar wens verloopt, van beide kanten.

Contact Gegevens:

Viscon Group
Mijlweg 18
3295 KH ‘s-Gravendeel