HBO TBK Stage “Voorraad sturing op basis van Analytics”

(Technische) Bedrijfskunde

Zoek jij een uitdagende en leerzame stage in Technische Bedrijfskunde – HBO , omgeving Rotterdam/ Dordrecht?

In ‘s-Gravendeel (Hoeksche Waard) kan je die vinden!

Over Viscon Group

Viscon is een internationaal opererende onderneming, die middels topkwaliteit en sectorveranderende innovaties de positie op de markt wil waarborgen. Viscon ontwikkelt productielijnen om productieprocessen te automatisering in de Industrie Groente & Fruit, Kuikenbroederijen & Distributiesystemen.

De Inkoop Afdeling heeft een ontwikkelopdracht aangaande het volgende:
””Voorraad sturing op basis van Analytics ””

Na de implementatie van ons nieuwe ERP-systeem is er verouderde data mee geïmporteerd. De organisatie is gegroeid en het is belangrijk dat onderzocht wordt of deze info nog klopt omdat dit mogelijk inaccurate informatie over de voorraadniveaus verstrekt. Daarnaast is het erg arbeidsintensief om dit handmatig bij te houden. Door duidelijke richtlijnen te hanteren voor het bepalen van minimum en maximum voorraden kan dit proces geautomatiseerd worden. We zijn daarom op zoek naar een stagiair die het leuk vindt om dit project met ons op te pakken. We willen graag onderzoeken of de huidige bestelniveau’s en minimum/maximum voorraad niveaus kloppen. Daarnaast willen we onderzoeken of we deze niveaus, met informatie verkregen vanuit Analytics, automatisch periodiek kunnen laten bijsturen in ons ERP-systeem. Door middel van de automatisering kan er een voorraadsturing worden geïmplementeerd die op basis van historische gegevens periodiek een correctie uitvoert teneinde de voorraad niveaus optimaal te houden.

 

Welke competenties je nodig hebt voor deze opdracht:

Initiatief

Nauwkeurig

Zelfstandig

Flexibel

Wat bieden wij jou?

 • Veel ruimte voor eigen initiatief
 • Actieve en informele werkomgeving
 • Uitstekende financiële vergoeding
 • Aan het einde een evaluatiegesprek krijgt om de toekomst te bespreken!

Naar wie zijn wij op zoek?

Viscon is op zoek naar jou als je leergierig bent, het leuk vindt dingen zelf uit te zoeken, graag nieuwe dingen leert en bereid bent om te pionieren in de verschillende sectoren waar we werken. Viscon is een dynamische organisatie en zoekt altijd naar de grenzen van het onmogelijke om voor de klant net datgene te kunnen betekenen, wat hen de toegevoegde waarde geeft in hun industrie. Van jou vragen we dus een flexibele houding, creativiteit en initiatief.

Viscon Group biedt stage- en afstudeerplaatsen aan waarbij:

 • Je deel wordt van een van onze teams
 • Je begeleidt wordt door een van onze ervaren werknemers van minimaal HBO niveau
 • Je in de gelegenheid bent om samen te werken met werknemers op alle niveaus
 • Je in een bedrijf werkt waar alles wat te maken heeft met machine ontwikkeling & bouw binnen één bedrijf gebeurt: van tekening tot transport.
 • Je in een bedrijf werkt waarin veel innovaties worden gedaan, waardoor veel projecten onder geheimhouding plaatsvinden. Dit kan ook aan jou als student worden gevraagd.
 • Je in het bedrijf geïntroduceerd wordt met een welkomstbijeenkomst, samen met de andere studenten die binnen het bedrijf stagelopen of afstuderen.
 • Je een handboek ontvangt waarmee je je weg kunt vinden in het bedrijf
 • Je de eerste week een cursus kunt doen waarmee je ons tekenprogramma HiCad onder de knie krijgt
 • Je halverwege opgeroepen wordt voor een evaluatiemoment met personeelszaken om te bespreken of alles naar wens verloopt, van beide kanten.

Contact Gegevens:

Viscon Group
Mijlweg 18
3295 KH ‘s-Gravendeel