Conveyors gereed maken voor verkoop aan derden (IPO)

Zoek jij een uitdagende en leerzame stage in Zuid-Holland, omgeving Rotterdam/ Dordrecht?

In ‘s-Gravendeel (Hoeksche Waard) kan je die vinden!

Over Viscon Group

MyConveyor is een businessunit binnen de Viscon Group. Viscon ontwerpt al decennia lang transportbanden voor in grote logistieke projecten in de Agro & Food. Daardoor hebben wij als bedrijf unieke expertise opgedaan binnen de transportbanden.

Deze expertise willen we verder uitbreiden en vermarkten, door de transportbanden als aparte productgroep aan te bieden binnen deze businessunit. De businessunit heeft als doel het leveren aan onze eigen klanten, maar zich ook positioneren op de markt in de breedte. Op deze manier worden onze specialistische transportbanden ook beschikbaar gemaakt voor projecten buiten ons bedrijf.

Opdracht:

De transportbanden die op dit moment gebouwd worden zijn voor andere businessunits binnen de Viscon Group. Zij verkopen complete projecten welke niet gewonnen of verloren worden door de transportbanden die ingezet worden. Het gevolg hiervan is dat de huidige transportbanden nauwelijks doorontwikkeld worden. Visueel is er veel op de transportbanden aan te merken. Wij willen de looks van de huidige transportbanden naar een hoger niveau tillen, zodat we deze beter in de markt kunnen zetten. Vervolgens moeten de gevolgen hiervan bekeken worden, denk aan huidige voorraden en kostprijzen, en er moet een plan gemaakt worden hoe we de ontwikkelingen kunnen implementeren.

Waarom is dit team zo leuk?

Je krijgt in dit team de ruimte om echt je stempel te drukken en mee te helpen aan de opbouw van deze nieuwe activiteit. Jouw inbreng wordt van vitaal belang en de lijnen zijn kort. Je werkt in direct contact met verschillende professionals en kunt het bedrijf letterlijk mee vormgeven. Je krijgt niet alleen de ruimte om mee te denken over de ontwerpen, maar je krijgt ook de gelegenheid om veel samen te werken met onze engineers in de fabriek.

Waarom is deze opdracht zo leuk?

Deze stage is een leuke uitdaging, omdat er vanuit een grote hoeveelheid aan ervaring en producten een totaal vernieuwd pakket ontworpen gaat worden. Je krijgt de kans om een mooi product helemaal klaar te maken voor deze tijd. Je werkt in een dynamische omgeving, waar je veel ruimte krijgt jezelf te ontwikkelen en de nodige verantwoordelijkheid te nemen.

Viscon biedt stage- en afstudeerplaatsen aan waarbij:

  • Je deel wordt van een van onze engineeringsteams
  • Je begeleid wordt door een van onze ervaren engineers van minimaal HBO niveau
  • Je in de gelegenheid bent om samen te werken met engineers op alle niveaus
  • Je in een bedrijf werkt waar alles wat te maken heeft met machine ontwikkeling & bouw binnen één bedrijf gebeurt: van tekening tot transport.
  • Je in een bedrijf werkt waarin veel innovaties worden gedaan, waardoor veel projecten onder geheimhouding plaatsvinden. Dit kan ook aan jou als student worden gevraagd.
  • Je in het bedrijf geïntroduceerd wordt met een welkomstbijeenkomst, samen met de andere studenten die binnen het bedrijf stagelopen of afstuderen.
  • Je een handboek ontvangt waarmee je je weg kunt vinden in het bedrijf
  • Je de eerste week een cursus kunt doen waarmee je ons tekenprogramma HiCad onder de knie krijgt
  • Je halverwege opgeroepen wordt voor een evaluatiemoment met personeelszaken om te bespreken of alles naar wens verloopt, van beide kanten.

Contact Gegevens:

Viscon Group
Mijlweg 18
3295 KH ‘s-Gravendeel

Geïnteresseerd? Mail je CV en Portfolio direct naar Kim van de Koppel; k.vandekoppel@viscon.eu