Stageopdracht Waterlogistiek in Hydroponics

Zoek jij een uitdagende en leerzame stage in Zuid-Holland, omgeving Rotterdam/ Dordrecht?

In ‘s-Gravendeel (Hoeksche Waard) kan je die vinden!

Over Viscon Group

Viscon is een internationaal opererende onderneming, die middels topkwaliteit en sectorveranderende innovaties de positie op de markt wil waarborgen. Viscon ontwikkelt productielijnen om productieprocessen te automatisering in de Industrie Groente & Fruit, Kuikenbroederijen & Distributiesystemen.

Viscon biedt stage- en afstudeerplaatsen aan waarbij:

  • Je deel wordt van een van onze engineeringsteams
  • Je begeleid wordt door een van onze ervaren engineers van minimaal HBO niveau
  • Je in de gelegenheid bent om samen te werken met engineers op alle niveaus
  • Je in een bedrijf werkt waar alles wat te maken heeft met machine ontwikkeling & bouw binnen één bedrijf gebeurt: van tekening tot transport.
  • Je in een bedrijf werkt waarin veel innovaties worden gedaan, waardoor veel projecten onder geheimhouding plaatsvinden. Dit kan ook aan jou als student worden gevraagd.
  • Je in het bedrijf geïntroduceerd wordt met een welkomstbijeenkomst, samen met de andere studenten die binnen het bedrijf stagelopen of afstuderen.
  • Je een handboek ontvangt waarmee je je weg kunt vinden in het bedrijf
  • Je de eerste week een cursus kunt doen waarmee je ons tekenprogramma HiCad onder de knie krijgt
  • Je halverwege opgeroepen wordt voor een evaluatiemoment met personeelszaken om te bespreken of alles naar wens verloopt, van beide kanten.

Opdracht:

Hydroponics is dé nieuwe methode om sla te verbouwen. Wereldwijd springen deze systemen als paddestoelen uit de grond en ook Viscon draagt hier aan bij. Binnen onze verschillende types systemen hebben we een transportsysteem voor floats in het water. We onderscheiden onze systemen door de gradatie van automatisering.

Voor elk van onze systemen willen we een mooi transportsysteem in het water waarmee de floats op vol-automatische wijze worden getransporteerd. Dit is waar we jou nodig hebben. Onze huidige oplossing is erg prijzig en komt enkel in aanmerking voor de volautomatische systemen.

De opdracht is het ontwerpen van een transportsysteem binnen een hydroponicsvijver dat de floats met sla van A naar B brengt. Daarnaast is er nog een klein zijspoor in deze opdracht, namelijk een wortelsnijder. Wanneer de sla klaar is voor de oogst, wordt deze uit het systeem gehaald, en naar de oogsters gebracht. Tijdens dat transport moeten de wortels verwijderd worden. Hiervoor hebben we een conceptueel ontwerp nodig wat misschien tegelijk met het ontwerp voor het transportsysteem meegenomen kan worden.

Lijkt het jou wat om deze uitdaging aan te gaan?

Contact Gegevens:

Viscon Group
Mijlweg 18
3295 KH ‘s-Gravendeel

Geïnteresseerd? Mail je CV en Portfolio direct naar Kim van de Koppel; k.vandekoppel@viscon.eu