Stageopdracht: Waterlogistiek in Hydroponics

Zoek jij een uitdagende en leerzame stage in Zuid-Holland, omgeving Rotterdam/ Dordrecht?

In ‘s-Gravendeel (Hoeksche Waard) kan je die vinden!

Omschrijving:

Hydroponics is dé nieuwe methode om sla te verbouwen. Wereldwijd springen deze systemen als paddestoelen uit de grond en ook Viscon draagt hier aan bij. Binnen onze verschillende type systemen hebben we een transportsysteem voor floats in het water. We onderscheiden onze systemen door de gradatie van automatisering. Voor elk van onze systemen willen we een mooi transportsysteem in het water waarmee de floats op vol-automatische wijze worden getransporteerd. Dit is waar jij ons bij kunt helpen.

Onze huidige oplossing is erg prijzig en komt enkel in aanmerking voor de volautomatische systemen. De opdracht is het ontwerpen van een transportsysteem binnen een hydroponicsvijver die de floats met sla van A naar B brengt. Daarnaast is er nog een klein zijspoor in deze opdracht, namelijk een wortelsnijder. Wanneer de sla klaar is voor de oogst, wordt deze uit het systeem gehaald, en naar de oogsters gebracht. Tijdens dat transport moeten de wortels verwijderd worden. Hiervoor hebben we een conceptueel ontwerp nodig wat misschien tegelijk met het ontwerp voor het transportsysteem meegenomen kan worden.

Naar wie zijn wij op zoek?

 • Je volgt de opleiding ‘HBO Werktuigbouwkunde’.
 • Je doet dingen vanuit jezelf.
 • Je bent zelfstandig.
 • Je staat bekend om je innovatief denkvermogen.
 • Je beheerst de Nederlandse- en Engelse taal.

Wat hebben wij te bieden?

 • Veel ruimte voor eigen initiatief.
 • Dynamische en innovatieve werkomgeving.
 • Uitstekende financiële vergoeding.
 • Een kick-off bijeenkomst waarbij je alle in’s en out’s van het bedrijf leert kennen.
 • Je ontvangt een handboek met alle informatie waarmee jij de weg in het bedrijf kan vinden.
 • Aan het einde een evaluatiegesprek om de toekomst te bespreken!

Over Viscon Group

Viscon is een internationaal opererende onderneming, die middels topkwaliteit en sector-veranderende innovaties de positie op de markt wil waarborgen. Viscon ontwikkelt productielijnen om productieprocessen te automatisering in de Industrie Groente & Fruit, Kuikenbroederijen & Distributiesystemen.

Wij zoeken jou voor de business unit Viscon Fresh Produce. Bij Viscon Fresh Produce denkt het team voortdurend na over hoe een bedrijfsproces zo efficiënt en effectief mogelijk ingericht kan worden, met de inzet van zo weinig mogelijk personeel. Daarnaast is het zaak dat het proces zo veel mogelijk controleerbaar wordt, in verband met het steeds belangrijke thema van voedselveiligheid. Hygiëne, kwaliteit en efficiëntie staan bij Viscon Fresh Produce voorop.

Contact Gegevens:

Viscon Group
Mijlweg 18
3295 KH ‘s-Gravendeel

Geïnteresseerd? Mail je CV en Portfolio direct naar Kim van de Koppel; k.vandekoppel@viscon.eu