Online Communicatie B2B en B2C!

Marketing

Zoek jij een uitdagende en leerzame stage in Zuid-Holland, omgeving Rotterdam/ Dordrecht?

In ‘s-Gravendeel (Hoeksche Waard) kan je die vinden!

Over Viscon Group

Viscon is een internationaal opererende onderneming, die middels topkwaliteit en sectorveranderende innovaties de positie op de markt wil waarborgen. Viscon ontwikkelt productielijnen om productieprocessen te automatisering in de Industrie Groente & Fruit, Kuikenbroederijen & Distributiesystemen.

 

Als student werk je mee aan de marketing en communicatie van onze business units en van onze B2C producten (zie verderop in de vacature wat we precies doen). Een hele diverse stageplek, waar je alles kunt leren over employer branding, een invloedrijke positie op verschillende social media voor onze bedrijven en last but not least: creatieve positionering van onze grote acties bij retailers wereldwijd (denk aan Intratuin, Gamma, Jumbo, Home Depot, Walmart etc.). Je zult je niet snel vervelen! Er staat een groot enthousiast en creatief team achter je, dat al jouw ideeën uit kan voeren. Wat hoort er bij je stageplek?

 • Het uitwerken en presenteren van een online communicatieplan voor:
  • Onze bedrijven binnen de Viscon Group
  • Onze employer brand (richting scholen & werkzoekenden)
  • Onze promotieacties voor retailers
 • Het bedenken en uitvoeren van promotie acties
 • Het verbeteren van bestaande klantcommunicaties
 • Het onderhouden, bedenken en plaatsen van berichten op de website
 • Het bedenken en in de praktijk brengen van Social Media uitingen
 • Het schrijven van nieuwsbrieven, mailings en blogs
 • Meten en evalueren van resultaten uit reclame/promotie acties

Tijdens deze stage heb je intensief contact met de marketing manager, de salesmedewerkers en designers.

Vereisten

 • Creatief, zelfstandig, commercieel ingesteld, communicatief vaardig, ondernemend en een HBO opleiding Marketing;
 • Communicatie of een soortgelijke opleiding
 • Affiniteit met internet en Social Media
 • Perfecte beheersing van de Nederlandse & Engelse taal in woord en geschrift

 

Meer over Viscon Group

De Viscon Group in ’s-Gravendeel wil logistieke processen verbeteren en innoveren! Viscon Group is een dynamische organisatie wereldwijd actief in de Agro & Food sectoren en heeft een unieke hoeveelheid kennis opgebouwd en meer dan 45 jaar ervaring op het gebied van material handling systemen. Elke dag werken bij ons 200 collega’s aan de meest innovatie, kwalitatieve en creatieve oplossingen om producten van A naar B te verplaatsen binnen productieorganisaties. Waarbij A het geoogste/ geproduceerde product is en B, dat is bij jou in je winkelwagen! Van zaadje tot tomaatje, van jong plantje tot perkgoed, van ei tot kuiken.

 

Viscon Aimfresh

Viscon Aimfresh is een snel groeiend, jong, informeel bedrijf dat binnen de Viscon Group actief is in de agro- en foodsector. Viscon Aimfresh houdt zich bezig met het ontwikkelen en het introduceren van nieuwe retail concepten en producten wereldwijd.

Binnen onze organisatie heerst een open, gezellige sfeer waar veel ontwikkeling mogelijk is.

Viscon Aimfresh heeft zeven verschillende brands met ieder zijn eigen focus, opgedeeld in twee stromingen:

Growing Solutions (voor kweker en industrie):

 • Viscon Industrials: Binnen deze brand worden vooral kunststof producten gemaakt t.b.v. de projecten en producten van Viscon en Visser. Denk hierbij aan onderdelen van machines, maar ook de productdragers die door de machines heen gaan zoals; kratten/trays, kunststof (bio-afbreekbare) strippen, etc.
 • GrowPact: Een totaal pakket van machines en producten waarmee kleinschalige kwekerij opgezet kan worden in opkomende economieën.
 • D-Light: Lichtmodule waarmee een multilayer kweeksysteem mee kan worden opgezet.

Retail Solutions (voor kweker, retail en consumenten)

 • Waterwick Inside: Deze brand is een samenwerking tussen Viscon Aimfresh en een grote kweker uit de Verenigde Staten. Samen hebben we een slim wick systeem ontwikkeld dat handmatig of automatisch in de pot van een plant gestoken kan worden. De wick voorziet de planten van water vanuit een waterreservoir, met dit watergeef systeem krijgen planten nooit meer te veel of te weinig water. Dit is de oplossing voor handelaren en retailers om hun producten vers in het schap weg te zetten en zich daarmee ook te onderscheiden naar de consument! En de consument geniet ook langer van zijn planten/kruiden.
 • Plantbutler: Dit is een lifestyle Brand waarin producten ontwikkeld worden, werkend middels het Waterwick Inside systeem. Plantbutler zorgt er voor dat iedereen nog meer kan genieten van zijn groene omgeving. Denk hierbij aan consumentenproducten die toegevoegde waarde bieden. Met Plantbutler zijn we nu in steeds meer winkels door Nederland terug te vinden.
 • Gardians; Onder deze brand willen we de wereldwijde verkoop van jonge planten in een innovatieve en creatieve verpakking opzetten. Daarnaast zijn we bezig met het opzetten van een online platform.
 • Viscon Retail Solutions: Ontwikkelen en op de markt brengen van innovatieve verpakkingen die we in combinatie met projecten kunnen aanbieden, om een oplossing van A-Z te kunnen aanbieden aan kweker naar retail.

 

Op dit moment groeit de business unit Viscon Aimfresh hard en hebben we de interesse gewekt bij vele partijen wereldwijd. Klanten van ons zijn kwekers, handelaren, retailers en consumenten. Om snel verder te kunnen groeien, hebben we jou als communicatie liefhebber hard nodig!

Contact Gegevens:

Viscon Group
Mijlweg 18
3295 KH ‘s-Gravendeel