Stageopdracht Machine voor beluchting van bananen

Zoek jij een uitdagende en leerzame stage in Zuid-Holland, omgeving Rotterdam/ Dordrecht?

In ‘s-Gravendeel (Hoeksche Waard) kan je die vinden!

Over Viscon Group

Viscon is een internationaal opererende onderneming, die middels topkwaliteit en sectorveranderende innovaties de positie op de markt wil waarborgen. Viscon ontwikkelt productielijnen om productieprocessen te automatisering in de Industrie Groente & Fruit, Kuikenbroederijen & Distributiesystemen.

Viscon biedt stage- en afstudeerplaatsen aan waarbij:

  • Je deel wordt van een van onze engineeringsteams
  • Je begeleid wordt door een van onze ervaren engineers van minimaal HBO niveau
  • Je in de gelegenheid bent om samen te werken met engineers op alle niveaus
  • Je in een bedrijf werkt waar alles wat te maken heeft met machine ontwikkeling & bouw binnen één bedrijf gebeurt: van tekening tot transport.
  • Je in een bedrijf werkt waarin veel innovaties worden gedaan, waardoor veel projecten onder geheimhouding plaatsvinden. Dit kan ook aan jou als student worden gevraagd.
  • Je in het bedrijf geïntroduceerd wordt met een welkomstbijeenkomst, samen met de andere studenten die binnen het bedrijf stagelopen of afstuderen.
  • Je een handboek ontvangt waarmee je je weg kunt vinden in het bedrijf
  • Je de eerste week een cursus kunt doen waarmee je ons tekenprogramma HiCad onder de knie krijgt
  • Je halverwege opgeroepen wordt voor een evaluatiemoment met personeelszaken om te bespreken of alles naar wens verloopt, van beide kanten.

Opdracht:
Een van onze klanten, Citronex, heeft momenteel een interessante uitdaging, waarbij ze ons hebben gevraagd om een oplossing. Bij de productie van bananen, worden deze in onze machinelijn in een plastic zak, in dozen geplaatst, waarna de dozen gepalletiseerd worden. Nu wil de klant de oogst vervroegen, maar daarvoor moeten de bananen tijdens het transport rijpen. De gevraagde verpakking van de supermarkt is een plastic zak in een doos, maar daardoor krijgen de bananen niet genoeg verse lucht om te rijpen.

Dit is waar we jou nodig hebben. Er moet een machine ontworpen worden die een gat kan maken in de plastic zak, zonder daarbij de bananen te beschadigen. Daarnaast moet de machine in de huidige machinelijn geïntegreerd kunnen worden.
De machine vervangt slechts 1 persoon, dus het budget is zo’n € 25.000.

Lijkt het jou wat om deze uitdaging aan te gaan?

Contact Gegevens:

Viscon Group
Mijlweg 18
3295 KH ‘s-Gravendeel

Geïnteresseerd? Mail je CV en Portfolio direct naar Kim van de Koppel; k.vandekoppel@viscon.eu