HBO TBK Stage “Workflow management”

(Technische) Bedrijfskunde

Zoek jij een uitdagende en leerzame stage in Zuid-Holland, omgeving Rotterdam/ Dordrecht?

In ‘s-Gravendeel (Hoeksche Waard) kan je die vinden!

Over Viscon Group

Viscon is een internationaal opererende onderneming, die middels topkwaliteit en sectorveranderende innovaties de positie op de markt wil waarborgen. Viscon ontwikkelt productielijnen om productieprocessen te automatisering in de Industrie Groente & Fruit, Kuikenbroederijen & Distributiesystemen.

Stage opdracht

Workflowmanagement en ERP
Wij zoeken een slimme afstudeerder die ons kan helpen bij het implementatietraject van het ERP pakket en dan met name in hoe we de planning efficiënt kunnen inrichten en hoe we ons work flow management (aansturing en planning) van de werkplaats kunnen verbeteren. Er bestaan diverse theoretische modellen voor de aansturing van het productieproces zoals bijvoorbeeld Quick Respons Manufacturing. Bij welke van deze theorieën kan Viscon Group baat hebben?

 

De aanleiding voor deze opdracht is:
Viscon Group gaat komend jaar een nieuw ERP pakket implementeren. Doel van het nieuwe ERP pakket is onder andere om een aantal zaken te verbeteren waaronder planningen, time-management, betere inzage in kosten en het efficiënt aansturen van de werkplaats.

 

Het eindresultaat dat wij verwachten is:
Praktisch toepasbaar methode hoe wij ons productieproces efficiënter kunnen aansturen.

 

Viscon Group zoekt voor deze opdracht met name een stagiair met:
Technisch inzicht, Praktische kennis, Communicatievaardigheden, Organisatietalent

Wat bieden wij jou?

 • Veel ruimte voor eigen initiatief
 • Actieve en informele werkomgeving
 • Uitstekende financiële vergoeding
 • Aan het einde een evaluatiegesprek krijgt om de toekomst te bespreken!

Naar wie zijn wij op zoek?

Viscon is op zoek naar jou als je leergierig bent, het leuk vindt dingen zelf uit te zoeken, graag nieuwe dingen leert en bereid bent om te pionieren in de verschillende sectoren waar we werken. Viscon is een dynamische organisatie en zoekt altijd naar de grenzen van het onmogelijke om voor de klant net datgene te kunnen betekenen, wat hen de toegevoegde waarde geeft in hun industrie. Van jou vragen we dus een flexibele houding, creativiteit en initiatief.

Viscon Group biedt stage- en afstudeerplaatsen aan waarbij:

 • Je deel wordt van een van onze teams
 • Je begeleidt wordt door een van onze ervaren werknemers van minimaal HBO niveau
 • Je in de gelegenheid bent om samen te werken met werknemers op alle niveaus
 • Je in een bedrijf werkt waar alles wat te maken heeft met machine ontwikkeling & bouw binnen één bedrijf gebeurt: van tekening tot transport.
 • Je in een bedrijf werkt waarin veel innovaties worden gedaan, waardoor veel projecten onder geheimhouding plaatsvinden. Dit kan ook aan jou als student worden gevraagd.
 • Je in het bedrijf geïntroduceerd wordt met een welkomstbijeenkomst, samen met de andere studenten die binnen het bedrijf stagelopen of afstuderen.
 • Je een handboek ontvangt waarmee je je weg kunt vinden in het bedrijf
 • Je de eerste week een cursus kunt doen waarmee je ons tekenprogramma HiCad onder de knie krijgt
 • Je halverwege opgeroepen wordt voor een evaluatiemoment met personeelszaken om te bespreken of alles naar wens verloopt, van beide kanten.

Contact Gegevens:

Viscon Group
Mijlweg 18
3295 KH ‘s-Gravendeel