Vertical Farming optimalisatie met data analyse

Zoek jij een uitdagende en leerzame stage in Zuid-Holland, omgeving Rotterdam/ Dordrecht?

In ‘s-Gravendeel (Hoeksche Waard) kan je die vinden!

Omschrijving:

Viscon Group specialiseert zich in het kweken van jonge planten in een high tech laboratorium met haar bedrijf ViVi. ViVi kan een lab volledig inrichten en automatiseren en helpt haar klanten haar proces zo ver mogelijk te controleren.

Binnen deze systemen ga jij verschillende sensoren plaatsen. Door de gegevens van deze sensoren uit te zetten tegen de oogst zoek je naar verbanden tussen de metingen en de grootte en snelheid van de oogst. Aan de hand van de resultaten daarvan kun je vervolgens adviseren over het aanpassen van het ecosysteem binnen de groeicellen voor een maximale oogst. In een cel kunnen allerlei waarden zoals CO2- en zuurstofgehalte of licht aangepast worden. Is dit iets voor jou?

Naar wie zijn wij op zoek?

 • Je volgt een HBO opleiding Informatica of ICT (richting Software Engineering)
 • Je hebt technisch inzicht.
 • Je kan zelfstandig werken.
 • Je toont initiatief om bepaalde zaken aan te pakken.
 • Je houdt je ogen open om een efficiëntie-slag te kunnen maken.

Wat hebben wij te bieden?

 • Veel ruimte voor eigen initiatief.
 • Dynamische en innovatieve werkomgeving.
 • Uitstekende financiële vergoeding.
 • Een kick-off bijeenkomst waarbij je alle in’s en out’s van het bedrijf leert kennen.
 • Je ontvangt een handboek met alle informatie waarmee jij de weg in het bedrijf kan vinden.
 • Aan het einde een evaluatiegesprek om de toekomst te bespreken!

Over Viscon Group

Viscon is een internationaal opererende onderneming, die middels topkwaliteit en sector-veranderende innovaties de positie op de markt wil waarborgen. Viscon ontwikkelt productielijnen om productieprocessen te automatisering in de industrie Groente & Fruit, Kuikenbroederijen & Distributiesystemen.

We zoeken jou voor de business unit Viscon Logistics Control (VLC). Onze developers in dit team schrijven de bovenliggende software die ervoor zorgt dat onze machinelijnen worden gekoppeld aan de interne software van onze klanten. Hiermee zorgen we ervoor dat de data uit de machinelijnen wordt omgezet in informatie en dit geeft onze klant de mogelijkheid tot track & tracing, controles in een magazijn en het opslaan van processen voor hergebruik en optimalisatie. Elk project en elke klant is uniek, dus ook alle systemen worden aangepast naar de wensen van de klant. Onze collega’s streven ernaar dat het maximale uit de capaciteit en flexibiliteit van de systemen wordt gehaald waardoor een optimaal productieproces kan worden behaald

Contact Gegevens:

Viscon Group
Mijlweg 18
3295 KH ‘s-Gravendeel

Geïnteresseerd? Mail je CV en Portfolio direct naar Kim van de Koppel; k.vandekoppel@viscon.eu