Van reactieve serviceverlener naar proactief businessmodel

Zoek jij een uitdagende en leerzame stage in Zuid-Holland, omgeving Rotterdam/ Dordrecht?

In ‘s-Gravendeel (Hoeksche Waard) kan je die vinden!

Omschrijving:

De serviceafdeling binnen de business unit Viscon Hatchery Automation is er voor klanten zodra er zich storingen voordoen in één van de geleverde machinelijnen op locatie. Deze storingen kunnen zowel mechanisch als elektrisch, en daarmee zowel vanaf afstand als op locatie worden opgelost. Soms lukt het om telefonisch een storing op te lossen, soms kan de lokale technische dienst het zelf oplossen zodra we een spare part hebben opgestuurd en soms moet er een monteur vanuit Viscon Hatchery Automation naar toe. De insteek van de serviceafdeling is heel traditioneel een helpende hand bieden aan een klant “in nood”.

Het gebeurt ook dat telefoontjes niet worden doorbelast, terwijl een klant wel is geholpen. Kortom, er wordt niet vanuit een businessoptiek naar de serviceafdeling gekeken. Dit zouden we willen veranderen. Maar wat is er allemaal voor nodig om de manier van handelen op de serviceafdeling te veranderen en van deze afdeling een echte business te maken?

Aan jou als afstudeerder de taak om dit grondig te onderzoeken! Hoe doen onze concurrenten dit bijvoorbeeld? Welke handelswijze moeten we hanteren? En wanneer we deze hebben, hoe moeten we dit naar onze klanten communiceren? Kortom, allerlei deelvragen om een businessmodel op te stellen voor onze serviceafdeling!

Naar wie zijn wij op zoek?

 • Je volgt de studie HBO Technisch bedrijfskunde.
 • Je hebt technisch inzicht.
 • Je kan zelfstandig werken.
 • Je toont initiatief om bepaalde zaken aan te pakken.
 • Je staat bekend om je innovatief denkvermogen.

Wat hebben wij te bieden?

 • Veel ruimte voor eigen initiatief.
 • Dynamische en innovatieve werkomgeving.
 • Uitstekende financiële vergoeding.
 • Een kick-off bijeenkomst waarbij je alle in’s en out’s van het bedrijf leert kennen.
 • Je ontvangt een handboek met alle informatie waarmee jij de weg in het bedrijf kan vinden.
 • Aan het einde een evaluatiegesprek om de toekomst te bespreken!

Over Viscon Group

Viscon is een internationaal opererende onderneming, die middels topkwaliteit en sector-veranderende innovaties de positie op de markt wil waarborgen. Viscon ontwikkelt productielijnen om productieprocessen te automatisering in de Industrie Groente & Fruit, Kuikenbroederijen & Distributiesystemen.

We zoeken jou voor de business unit Viscon Hatchery Automation. Zij is gespecialiseerd in de mechanisering van het productieproces binnen broederijen voor pluimvee. Dit productieproces omvat het proces om van bevrucht ei naar 1 dagskuiken te komen. Onze systemen zorgen voor een zo efficiënt en effectief mogelijk proces met zo min mogelijk verspillingen en menselijke interventie.

Projecten van Viscon Hatchery Automation betreffen de automatisering van complexe logistieke bedrijfsprocessen, met hoogwaardige (RVS) machines. Bij het ontwerp hiervan gaat, naast de productiviteit en efficiency van het productieproces, speciale aandacht uit naar hygiëne, diervriendelijkheid en de arbeidsomstandigheden van het bedienend personeel.

Contact Gegevens:

Viscon Group
Mijlweg 18
3295 KH ‘s-Gravendeel

Geïnteresseerd? Mail je CV en Portfolio direct naar Kim van de Koppel; k.vandekoppel@viscon.eu