Stageopdracht: Tipping Robot

Zoek jij een uitdagende en leerzame stage in Zuid-Holland, omgeving Rotterdam/ Dordrecht?

In ‘s-Gravendeel (Hoeksche Waard) kan je die vinden!

Omschrijving:

Voor diverse projecten binnen de Logistieke Sector hebben we toepassingen waarbij er kratten gekanteld moeten worden. Dit kan nodig zijn om ze leeg te kiepen, om ze te wassen, etc. Het komt regelmatig voor dat dit kantelen op een bepaalde hoogte moet gebeuren. Er zijn toepassingen waarbij een krat op enkele meters hoog gekanteld moet worden, omdat de inhoud in een verwerkingsmachine moet vallen die eronder moet passen. Dit resulteert nu in een combinatie van een krattenopvoersysteem (met behulp van conveyors of een lift), een kantelmachine voor kratten op hoogte, en weer een krattenafvoersysteem (bijvoorbeeld een glijgoot of een lift). Al met al hebben we dus veel machines en overgangen nodig om een krat leeg te kiepen boven een machine

Binnen deze opdracht ga je onderzoek doen naar de alternatieven voor bovengenoemd proces en, meer specifiek, naar de toepassingsmogelijkheden van robots in dit proces. Is het bijvoorbeeld mogelijk om alle machines achterwege te laten en met een robot de kratten te pakken en op een bepaald hoogte leeg te kiepen? Er zal onderzocht moeten worden wat de technische en financiële haalbaarheid is van een dergelijke oplossing. Daarnaast verwachten wij goed uitgewerkt concept van de toepassing. Hierbij zal ook aandacht besteed moeten worden aan de impact op elektrisch en programma-technisch gebied. Het doel van deze opdracht is tweeledig. Wij willen graag een goedkoper, efficiënter en flexibeler alternatief voor het kantelen van kratten (op hoogte). Daarnaast willen wij specifiek onderzoek naar de mogelijkheid van het toepassen van een robotica in deze situatie.

Naar wie zijn wij op zoek?

 • Je volgt de studie HBO Werktuigbouwkunde of Mechatronica.
 • Je hebt technisch inzicht.
 • Je kan zelfstandig werken.
 • Je toont initiatief om bepaalde zaken aan te pakken.
 • Je staat bekend om je innovatief denkvermogen.

Wat hebben wij te bieden?

 • Veel ruimte voor eigen initiatief.
 • Dynamische en innovatieve werkomgeving.
 • Uitstekende financiële vergoeding.
 • Een kick-off bijeenkomst waarbij je alle in’s en out’s van het bedrijf leert kennen.
 • Je ontvangt een handboek met alle informatie waarmee jij de weg in het bedrijf kan vinden.
 • Aan het einde een evaluatiegesprek om de toekomst te bespreken!

Over Viscon Group

Viscon is een internationaal opererende onderneming, die middels topkwaliteit en sector-veranderende innovaties de positie op de markt wil waarborgen. Viscon ontwikkelt productielijnen om productieprocessen te automatisering in de Industrie Groente & Fruit, Kuikenbroederijen & Distributiesystemen.

We zoeken jou voor de business unit Viscon Logistics. Logistics ontwerpt systemen om allerlei producten op te slaan in magazijnen, te sorteren en te order picken. De logistieke organisatie wordt in middel grote en grote bedrijven steeds belangrijker en Viscon Logistics ontwerpt systemen om producten in de Food en de Industrie zo efficiënt, betrouwbaar en snel van A naar B te krijgen naar of vanuit een voorraad positie. De projecten vinden plaats bij bedrijven als bijvoorbeeld Campina, Nature’s Pride of Sligro.

Contact Gegevens:

Viscon Group
Mijlweg 18
3295 KH ‘s-Gravendeel

Geïnteresseerd? Mail je CV en Portfolio direct naar Kim van de Koppel; k.vandekoppel@viscon.eu