Stageopdracht: Research somatic embryo’s

Zoek jij een uitdagende en leerzame stage in Zuid-Holland, omgeving Rotterdam/ Dordrecht?

In ‘s-Gravendeel (Hoeksche Waard) kan je die vinden!

Omschrijving:

Voor deze opdracht zijn we op zoek naar een student die een studie volgt in de richting van Plantenwetenschappen, Plantweefselkweek of Plantbiotechnologie. Micropropagatie is het nemen van kleine explantaten van een plant, waardoor er vervolgens identieke kopieën gemaakt kunnen worden van de moederplant. Dit wordt gedaan door een combinatie van plantengroeiregulatoren, voedingsstoffen, licht e.d.

Aangezien de traditionele weefselkweek veel of handmatig werk vereist, wordt er gebruik gemaakt van bioreactoren, om te proberen het vele/handmatige werk te verminderen. Een bioreactor kan elk type container zijn, waarin alle voedingsstoffen, zuurstof en CO2 gehalte gecontroleerd worden. Ook zijn er verschillende paden of strategieën om kopieën te maken van planten. Om een keuze te kunnen maken, wordt er gekeken naar het planttype, de plant zelf, het doel, e.d. Voor deze stageopdracht wordt er voornamelijk gekeken naar de paden van embryogenese en organogenese.

Tijdens deze stage ga je protocollen ontwikkelen voor micropropagatie vanuit cel suspensie in verschillende soorten bioreactoren. Het is belangrijk om kennis te hebben van de moleculaire biologie van planten.

Naar wie zijn wij op zoek?

 • Je volgt een studie in de richting van Plantwetenschappen, Plantweefselkweek of Plantbiotechnologie.
 • Je hebt technisch inzicht.
 • Je kan zelfstandig werken.
 • Je toont initiatief om bepaalde zaken aan te pakken.
 • Je staat bekend om je innovatief denkvermogen.

Wat hebben wij te bieden?

 • Veel ruimte voor eigen initiatief.
 • Dynamische en innovatieve werkomgeving.
 • Uitstekende financiële vergoeding.
 • Een kick-off bijeenkomst waarbij je alle in’s en out’s van het bedrijf leert kennen.
 • Je ontvangt een handboek met alle informatie waarmee jij de weg in het bedrijf kan vinden.
 • Aan het einde een evaluatiegesprek om de toekomst te bespreken!

Over Viscon Group

Viscon is een internationaal opererende onderneming, die middels topkwaliteit en sector-veranderende innovaties de positie op de markt wil waarborgen. Viscon ontwikkelt productielijnen om productieprocessen te automatisering in de Industrie Groente & Fruit, Kuikenbroederijen & Distributiesystemen.

We zoeken jou voor de business unit ViVi. ViVi is expert op het gebied van groeiprocessen van planten. Elke plant heeft een specifieke manier van groeien en ViVi is dé consultant op het gebied van de groeiprocessen van de planten. ViVi houdt zich ook bezig met het aanbieden van consulten voor de groeiprocessen van de planten en worden er door ViVi ook opleidingen en advies aangeboden voor een goede start. Hiernaast is ViVi bezig om de duurzame productie te garanderen. ViVi ontwikkelt verschillende kweekmethoden, zoals voor weefselkweek, zaden en stekjes. Ook ontwikkelt ViVi methoden voor bedrijven die zich bezighouden met het produceren van verse producten.

Contact Gegevens:

Viscon Group
Mijlweg 18
3295 KH ‘s-Gravendeel

Geïnteresseerd? Mail je CV en Portfolio direct naar Kim van de Koppel; k.vandekoppel@viscon.eu