HBO WTB Stage “Hybride uitrijsysteem voor plantenkwekers “

Werktuigbouwkunde

Zoek jij een uitdagende en leerzame stage in Werktuigbouwkunde – HBO , omgeving Rotterdam/ Dordrecht?

In ‘s-Gravendeel (Hoeksche Waard) kan je die vinden!

Over Viscon Group

Viscon is een internationaal opererende onderneming, die middels topkwaliteit en sectorveranderende innovaties de positie op de markt wil waarborgen. Viscon ontwikkelt productielijnen om productieprocessen te automatisering in de Industrie Groente & Fruit, Kuikenbroederijen & Distributiesystemen.

Visser horti systems heeft een ontwikkelopdracht aangaande het volgende:
””Hybride uitrijsysteem voor plantenkwekers””

Om plantenkwekers kisten in de kas te brengen gebruikt Visser Horti Systems al jaren het beproefde uitrijwagen systeem. Dit systeem bestaat uit 1 shuttle die over de X-as van de kas beweegt en een uitrijwagen die de kisten vanaf de shuttle in de Y-as van de kas brengt. Dit systeem maakt gebruik van 2 diesel generatoren die de machines van stroom voorzien. Ook wordt er wel eens gebruikt gemaakt van sleepcontacten echter zijn deze erg duur en hebben hun beperkingen qua snelheid.

Visser wil deze 2 machines re-designen en voorzien van een accupakket wat minimaal 48 uur te gebruiken valt. Zowel de machine zelf als de electronica dienen dus uitgezocht en geoptimaliseerd te worden.

Specificaties:

Geschikt voor verschillende kasmaten (6m40,9m60, 12m80)

Diverse opties zoals: spuitsysteem, rek voor kisten, rek voor trays, cabine enz.

Op accu die minimaal 48 uur meegaat.

Wat bieden wij jou?

 • Veel ruimte voor eigen initiatief
 • Actieve en informele werkomgeving
 • Uitstekende financiële vergoeding
 • Aan het einde een evaluatiegesprek krijgt om de toekomst te bespreken!

Naar wie zijn wij op zoek?

Viscon is op zoek naar jou als je leergierig bent, het leuk vindt dingen zelf uit te zoeken, graag nieuwe dingen leert en bereid bent om te pionieren in de verschillende sectoren waar we werken. Viscon is een dynamische organisatie en zoekt altijd naar de grenzen van het onmogelijke om voor de klant net datgene te kunnen betekenen, wat hen de toegevoegde waarde geeft in hun industrie. Van jou vragen we dus een flexibele houding, creativiteit en initiatief.

Viscon Group biedt stage- en afstudeerplaatsen aan waarbij:

 • Je deel wordt van een van onze teams
 • Je begeleidt wordt door een van onze ervaren werknemers van minimaal HBO niveau
 • Je in de gelegenheid bent om samen te werken met werknemers op alle niveaus
 • Je in een bedrijf werkt waar alles wat te maken heeft met machine ontwikkeling & bouw binnen één bedrijf gebeurt: van tekening tot transport.
 • Je in een bedrijf werkt waarin veel innovaties worden gedaan, waardoor veel projecten onder geheimhouding plaatsvinden. Dit kan ook aan jou als student worden gevraagd.
 • Je in het bedrijf geïntroduceerd wordt met een welkomstbijeenkomst, samen met de andere studenten die binnen het bedrijf stagelopen of afstuderen.
 • Je een handboek ontvangt waarmee je je weg kunt vinden in het bedrijf
 • Je de eerste week een cursus kunt doen waarmee je ons tekenprogramma HiCad onder de knie krijgt
 • Je halverwege opgeroepen wordt voor een evaluatiemoment met personeelszaken om te bespreken of alles naar wens verloopt, van beide kanten.

Contact Gegevens:

Viscon Group
Mijlweg 18
3295 KH ‘s-Gravendeel