HBO WTB/IPO Stage “Versimpelen satelliet Matrix”

Industriëel Product Ontwerper

Zoek jij een uitdagende en leerzame stage in WTB/IPO – HBO , omgeving Rotterdam/ Dordrecht?

In ‘s-Gravendeel (Hoeksche Waard) kan je die vinden!

Over Viscon Group

Viscon is een internationaal opererende onderneming, die middels topkwaliteit en sectorveranderende innovaties de positie op de markt wil waarborgen. Viscon ontwikkelt productielijnen om productieprocessen te automatisering in de Industrie Groente & Fruit, Kuikenbroederijen & Distributiesystemen.

Viscon Fresh Produce heeft een ontwikkelopdracht aangaande het volgende:

De satelliet (onderdeel van ons automatisch pallet magazijn welke we wereldwijd aanbieden) is een stuk zwaarder en complexer dan die van onze concurrenten. Bovendien kan deze satelliet veel meer productgewicht aan dan in veel gevallen noodzakelijk. We zijn op zoek naar een versimpeld model welke zowel een gewicht- als complexiteit reductie oplevert, samen met een kostprijsverlaging.

De module is relatief zwaar, tijdrovend om te bouwen. De bouw vereist hoge technische kennis zodat je dit niet door iedereen kan laten doen. Tevens tijdrovend in onderhoud. De bouw is niet modulair zodat er moeilijk voorraad te bouwen is van subassemblages.

Al deze zaken kunnen binnen deze opdracht worden aangepakt.

Opdracht:
Je gaat je tijdens jouw stageperiode richten op een hernieuwd model van het Matrix systeem en dan met name een andere shuttle en satelliet. De prijs, complexiteit en het gewicht moet omlaag wat vele voordelen met zich mee zal brengen. Gepaard met het nieuwe ontwerp zie ik een opdracht voor een industrieel vormgeven en wel voor de buitenschil van deze modules. Wellicht kunnen we met fancy plaatwerk, lampjes en weet ik wat nog meer direct wat meer in het oog gaan springen.

Wat bieden wij jou?

 • Veel ruimte voor eigen initiatief
 • Actieve en informele werkomgeving
 • Uitstekende financiële vergoeding
 • Aan het einde een evaluatiegesprek krijgt om de toekomst te bespreken!

Naar wie zijn wij op zoek?

Viscon is op zoek naar jou als je leergierig bent, het leuk vindt dingen zelf uit te zoeken, graag nieuwe dingen leert en bereid bent om te pionieren in de verschillende sectoren waar we werken. Viscon is een dynamische organisatie en zoekt altijd naar de grenzen van het onmogelijke om voor de klant net datgene te kunnen betekenen, wat hen de toegevoegde waarde geeft in hun industrie. Van jou vragen we dus een flexibele houding, creativiteit en initiatief.

Viscon Group biedt stage- en afstudeerplaatsen aan waarbij:

 • Je deel wordt van een van onze teams
 • Je begeleidt wordt door een van onze ervaren werknemers van minimaal HBO niveau
 • Je in de gelegenheid bent om samen te werken met werknemers op alle niveaus
 • Je in een bedrijf werkt waar alles wat te maken heeft met machine ontwikkeling & bouw binnen één bedrijf gebeurt: van tekening tot transport.
 • Je in een bedrijf werkt waarin veel innovaties worden gedaan, waardoor veel projecten onder geheimhouding plaatsvinden. Dit kan ook aan jou als student worden gevraagd.
 • Je in het bedrijf geïntroduceerd wordt met een welkomstbijeenkomst, samen met de andere studenten die binnen het bedrijf stagelopen of afstuderen.
 • Je een handboek ontvangt waarmee je je weg kunt vinden in het bedrijf
 • Je de eerste week een cursus kunt doen waarmee je ons tekenprogramma HiCad onder de knie krijgt
 • Je halverwege opgeroepen wordt voor een evaluatiemoment met personeelszaken om te bespreken of alles naar wens verloopt, van beide kanten.

Contact Gegevens:

Viscon Group
Mijlweg 18
3295 KH ‘s-Gravendeel