HBO Industrieel ontwerpen
“Viscon Aimfresh”

Zoek jij een uitdagende en leerzame stage in Zuid-Holland, omgeving Rotterdam/ Dordrecht?

In ‘s-Gravendeel (Hoeksche Waard) kan je die vinden!

Op dit moment groeit de business unit Viscon Aimfresh hard en hebben we de interesse gewekt bij vele partijen wereldwijd. Klanten van ons zijn kwekers, handelaren, retailers en consumenten. Om snel verder te kunnen groeien, hebben we jou als IPO-er hard nodig! 

Hieronder is een korte omschrijving van de dagelijkse werkzaamheden:

 • Het ontwerpen van producten gebaseerd op verschillende productietechnieken zoals spuitgieten, thermovormen, 3D printen en kunststof extrusie.
 • Het testen van ontworpen concepten
 • Het verrichten van marktonderzoek t.b.v. van ontwikkelingsprojecten.
 • Het verrichten van tekenwerk voor verschillende producten, middels 3D modeling software (SolidWorks).
 • Het uitvoeren van taken zoals het opstellen van planningen, aanvragen van prijzen, maken van prototypes en het verzorgen van de 1ste batch
 • Het voorbereiden en geven van presentaties aan klanten of intern, met betrekking tot de ontwikkeling van een product.

Viscon Aimfresh heeft zeven verschillende brands met ieder zijn eigen focus, opgedeeld in twee stromingen:

Growing Solutions (voor kweker en industrie):

 • Viscon Industrials:Binnen deze brand worden vooral kunststofproducten gemaakt t.b.v. de projecten en producten van Viscon, Visser en ViVi. Denk hierbij aan onderdelen van machines, maar ook de productdragers die door de machines heen gaan zoals; kratten/trays, kunststof (bio-afbreekbare) strippen, etc.
 • GrowPact:Een totaalpakket van machines en producten waarmee een kleinschalige kwekerij opgezet kan worden in opkomende economieën.
 • D-Light: Lichtmodule waarmee een multilayer kweeksysteem kan worden opgezet.

Retail Solutions (voor kweker, retail en consumenten):

 • Waterwick Growing Essentials:Deze brand is een samenwerking tussen Viscon Aimfresh en een grote kweker uit de Verenigde Staten. Samen hebben we een slim wick systeem ontwikkeld dat handmatig of automatisch in de pot van een plant gestoken kan worden. De wick voorziet de planten van water vanuit een waterreservoir, met dit watergeef systeem krijgen planten nooit meer te veel of te weinig water. Dit is de oplossing voor handelaren en retailers om hun producten vers in het schap weg te zetten en zich daarmee ook te onderscheiden naar de consument! Daarnaast geniet de consument ook langer van zijn planten/kruiden.
 • WaterWick Accessoires:Dit is een lifestyle Brand waarin producten ontwikkeld worden, werkend middels het WaterWick systeem. WaterWick Accessoires zorgt ervoor dat iedereen nog meer kan genieten van zijn groene omgeving. Denk hierbij aan consumentenproducten die toegevoegde waarde bieden. Met WaterWick Accessoires zijn we nu in steeds meer winkels wereldwijd terug te vinden.
 • Gardians; Onder deze brand willen we de wereldwijde verkoop van jonge planten in een innovatieve en creatieve verpakking opzetten. Daarnaast zijn we bezig met het opzetten van een online platform.
 • Viscon Retail Solutions: Ontwikkelen en op de markt brengen van innovatieve verpakkingen die we in combinatie met projecten kunnen aanbieden, om een oplossing van A-Z te kunnen aanbieden aan kweker naar retail.

Naar wie zijn wij op zoek?

 • Je volgt een HBO- of WO-opleiding Industrieel (Product) Ontwerpen
 • Ervaring met SolidWork is een pré
 • Je kunt zelfstandig werken
 • Je hebt technisch inzicht
 • Je staat bekend om je innovatief denkvermogen

Over Viscon Group

Viscon is een internationaal opererende onderneming, die middels topkwaliteit en sector-veranderende innovaties de positie op de markt wil waarborgen. Viscon ontwikkelt productielijnen om productieprocessen te automatisering in de industrie Groente & Fruit, Kuikenbroederijen & Distributiesystemen.

Wij zoeken jou voor de business unit Viscon Aimfresh. Viscon Aimfresh is een snel groeiend, jong, informeel bedrijf dat binnen de Viscon Group actief is in de agro- en foodsector. Viscon Aimfresh houdt zich bezig met het ontwikkelen en het introduceren van nieuwe concepten en producten voor retail en kwekers wereldwijd.

Binnen onze organisatie heerst een open, gezellige sfeer waar veel ontwikkeling mogelijk is.
Viscon Aimfresh heeft zeven verschillende brands met ieder zijn eigen focus, opgedeeld in twee stromingen: Growing Solutions (voor kweker en industrie) en Retail Solutions (voor kweker, retail en consumenten).

Geïnteresseerd? Mail je CV en Portfolio direct naar Kim van de Koppel; k.vandekoppel@viscon.eu

Contact Gegevens:

Viscon Group
Mijlweg 18
3295 KH ‘s-Gravendeel