Werktuigbouwkunde – Mechatronica – Stageplaats

Viscon Group

Viscon is een internationaal opererende onderneming, die middels topkwaliteit en sectorveranderende innovaties de positie op de markt wil waarborgen. Viscon ontwikkelt productielijnen om productieprocessen te automatisering in de Industrie Groente & Fruit, Kuikenbroederijen & Distributiesystemen.

Viscon Group biedt stage- en afstudeerplaatsen aan waarbij:

 • Je deel wordt van een van onze engineeringsteams
 • Je begeleidt wordt door een van onze ervaren engineers op HBO niveau of hoger
 • Je in de gelegenheid bent om samen te werken met engineers op alle niveaus
 • Je in een bedrijf werkt waar alles wat te maken heeft met machine ontwikkeling & bouw binnen een bedrijf gebeurt: van tekening tot transport.
 • Je in een bedrijf werkt waarin veel innovaties worden gedaan, waardoor veel projecten onder geheimhouding plaatsvinden. Dit kan ook aan jou als student worden gevraagd.
 • Je in het bedrijf geïntroduceerd wordt met een welkomstbijeenkomst, samen met de andere studenten die binnen het bedrijf stagelopen of afstuderen.
 • Je een handboek ontvangt waarmee je je weg kunt vinden in het bedrijf
 • Je de eerste week een cursus kunt doen waarmee je ons tekenprogramma HiCad onder de knie krijgt
 • Je halverwege opgeroepen wordt voor een evaluatiemoment met personeelszaken om te bespreken of alles naar wens verloopt, van beide kanten.

Voorbeelden van opdrachten

Viscon Group staat bol van de innovatie en daarom zijn er altijd leuke ontwikkelings- en ontwerpopdrachten beschikbaar. Graag bepalen we graag met jou samen welke Business Unit het beste bij je past en welke opdracht het meest tot zijn recht komt. Hier vind je een aantal voorbeelden van opdrachten, om je een idee te geven van de mogelijkheden!

Groentegrijpers

Visser werkt zeer nauw samen met pneumatiek leverancier Festo in Delft. Festo is een innovatieve onderneming, die meedenkt in onze innovaties en ontwikkelingen. Er bestaat een basis van overleg en inspiratie tussen beide bedrijven. Door de innovatiemeetings met Festo is de synergie ontstaan tussen idee voor een nieuwe grijper van Festo en een toepassing voor een van de sectoren waarin Viscon actief is.

In de opdracht zullen Festo & Visser gezamenlijk opdrachtgevers zijn en krijg je de kans om ervaring op te doen bij beide technische internationaal opererende bedrijven. Van harte welkom!

Robots

Technisch uitwerken van logistiek waterteeltsysteem

Viscon is betrokken bij de ontwikkeling van een waterteeltsysteem, waarvan het eerste project geleverd is in Noord Holland en wat je hier kunt zien.

Dit project blijkt wereldwijd veel interesse te wekken en grote partijen zijn geïnteresseerd in doorontwikkelingen. 

Viscon zoekt studenten die het logistieke proces verder kunnen engineeren en uitwerken. Het gaat dan om:

 • het wijderzetten van de producten in de drijvers (zodat er meer ruimte is om te groeien)
 •  Het afduwen van de drijvers om ze te transporteren in de vijvers
 • Het oogsten van het product
 • Het wassen van de drijvers

 Witlofverpakkingssysteem

Witlof wordt voor de supermarkten vaak verpakt met meerdere stronkjes per verpakking. Het is uiteraard in het belang van de toeleverancier en de supermarkt om in de verpakking het gewicht op de verpakking zo veel mogelijk te benaderen. Om de juiste combinaties van stronkjes te maken per verpakking zijn weegsystemen beschikbaar binnen de tomatenindustrie. Het implementeren van deze technologie voor witlof en het ontwikkelen van een slim logistiek systeem om de producten toe te voeren 

Contact Gegevens:

Viscon Group

Mijlweg 18

3295 KH ‘s-Gravendeel