Elektrotechniek

Elektrotechniek – HBO

Zoek jij een uitdagende en leerzame stage in Zuid-Holland, omgeving Rotterdam/ Dordrecht?
In ‘s-Gravendeel (Hoeksche Waard) kan je die vinden!

Over Viscon Group

Viscon is een internationaal opererende onderneming, die middels topkwaliteit en sectorveranderende innovaties de positie op de markt wil waarborgen. Viscon ontwikkelt productielijnen om productieprocessen te automatisering in de Industrie Groente & Fruit, Kuikenbroederijen & Distributiesystemen.

Viscon Group biedt stage- en afstudeerplaatsen aan waarbij:

  • Je deel wordt van een van onze engineeringsteams
  • Je begeleidt wordt door een van onze ervaren engineers van minimaal HBO niveau
  • Je in de gelegenheid bent om samen te werken met engineers op alle niveaus
  • Je in een bedrijf werkt waar alles wat te maken heeft met machine ontwikkeling & bouw binnen één bedrijf gebeurt: van tekening tot transport.
  • Je in een bedrijf werkt waarin veel innovaties worden gedaan, waardoor veel projecten onder geheimhouding plaatsvinden. Dit kan ook aan jou als student worden gevraagd.
  • Je in het bedrijf geïntroduceerd wordt met een welkomstbijeenkomst, samen met de andere studenten die binnen het bedrijf stagelopen of afstuderen.
  • Je een handboek ontvangt waarmee je je weg kunt vinden in het bedrijf
  • Je de eerste week een cursus kunt doen waarmee je ons tekenprogramma HiCad onder de knie krijgt
  • Je halverwege opgeroepen wordt voor een evaluatiemoment met personeelszaken om te bespreken of alles naar wens verloopt, van beide kanten.
Robots

Stage opdrachten:

Programmeurshandleiding

Wij zijn op zoek naar een stagiaire voor het opstellen en schrijven van een programmeurshandleiding. Tijdens je stage ben je verantwoordelijk voor het opstellen van programmeurshandleiding waaraan een PLC programmeur zich moet houden tijdens het programmeren van diverse programma’s. De handleiding is niet alleen een richtlijn, maar ook een naslagwerk met diverse oplossingen die in het verleden al uitgezocht zijn. Dit is voor diverse componenten die wij gebruiken. (Siemens PLC, Mitsubishi PLC, Lenze drives en etc.)

Je wordt hierbij ondersteund door onze PLC programmeurs. Je bent niet alleen bezig met het schrijven van een handleiding, maar zeker ook met het programmeren en het testen van diverse functieblokken die later weer terug komen in de handleiding.

Je bent zelf verantwoordelijk voor het invullen en uitvoeren van de werkzaamheden. Zelfstandigheid is hierbij een duidelijke plus.

Je krijgt tijdens de stage een vrije rol waarbij eigen initiatief en het ontwikkelen van eigen ideeën gewaardeerd wordt. Mocht blijken dat er naast het uitvoeren van het onderzoek er nog ruimte is voor andere activiteiten dan krijg je hiervoor de ruimte. De combinatie van deze stageopdracht met een eventueel afstudeerproject valt ook te bespreken.

Naar wie zijn wij op zoek?

Viscon is op zoek naar jou als je leergierig bent, het leuk vindt dingen zelf uit te zoeken, graag nieuwe dingen leert en bereid bent om te pionieren in de verschillende sectoren waar we werken. Viscon is een dynamische organisatie en zoekt altijd naar de grenzen van het onmogelijke om voor de klant net datgene te kunnen betekenen, wat hen de toegevoegde waarde geeft in hun industrie. Van jou vragen we dus een flexibele houding, creativiteit en initiatief.

Contact Gegevens:

Viscon Group

Mijlweg 18

3295 KH ‘s-Gravendeel