Bedrijfskunde HBO

Werktuigbouwkunde – HBO

Zoek jij een uitdagende en leerzame stage in Zuid-Holland, omgeving Rotterdam/ Dordrecht?
In ‘s-Gravendeel (Hoeksche Waard) kan je die vinden!

Over Viscon Group

Viscon is een internationaal opererende onderneming, die middels topkwaliteit en sectorveranderende innovaties de positie op de markt wil waarborgen. Viscon ontwikkelt productielijnen om productieprocessen te automatisering in de Industrie Groente & Fruit, Kuikenbroederijen & Distributiesystemen.

Robots

Viscon Group biedt stage- en afstudeerplaatsen aan waarbij:

 • Je deel wordt van een van onze engineeringsteams
 • Je begeleidt wordt door een van onze ervaren engineers van minimaal HBO niveau
 • Je in de gelegenheid bent om samen te werken met engineers op alle niveaus
 • Je in een bedrijf werkt waar alles wat te maken heeft met machine ontwikkeling & bouw binnen één bedrijf gebeurt: van tekening tot transport.
 • Je in een bedrijf werkt waarin veel innovaties worden gedaan, waardoor veel projecten onder geheimhouding plaatsvinden. Dit kan ook aan jou als student worden gevraagd.
 • Je in het bedrijf geïntroduceerd wordt met een welkomstbijeenkomst, samen met de andere studenten die binnen het bedrijf stagelopen of afstuderen.
 • Je een handboek ontvangt waarmee je je weg kunt vinden in het bedrijf
 • Je de eerste week een cursus kunt doen waarmee je ons tekenprogramma HiCad onder de knie krijgt
 • Je halverwege opgeroepen wordt voor een evaluatiemoment met personeelszaken om te bespreken of alles naar wens verloopt, van beide kanten.

Stage opdrachten:

Champignon kwekerij van de toekomst

Champignon kwekerij van de toekomst

Viscon specialiseert zich al jaren in het automatisering van verpakkingshallen voor champignon producenten. Onlangs zijn belangrijke innovaties gedaan met betrekking tot het verwerken van de champignons. Viscon wil aan toekomstige grote internationale partijen een totaalconcept aan kunnen bieden van een champignonkwekerij, waar deze innovaties onder andere deel van uit zullen maken.

Viscon is op zoek naar een HBO & MBO student die dit project voorbereiden en uitwerken.

Het gaat om het analyseren van de huidige bestaande concepten en het voorbereiden van een nieuw totaalconcept. Denk hierbij aan het schrijven van een bedrijfsplan en het analyseren van het productieproces. Vanuit deze producten kunnen concrete aanbevelingen worden gedaan voor een nieuw agrobedrijf.

Onderdelen waarin je je zult verdiepen zijn:

 • Het opkweeksysteem
 • Het oogstsysteem
 • Het verpakkingssysteem

We zijn op zoek naar vergelijkingen, animaties en simulaties van huidige en innovatieve processen.

Modulair systeem voor krattenwassers

Modulair systeem voor krattenwassers
Unifortes betreft een zusterbedrijf van Viscon Group en produceert industriele wassystemen voor kratten, pallets en overige productdragers. De logistiek die deze dragers naar- en van deze machines brengt wordt ontworpen en geproduceerd door Viscon Logistics. We krijgen met name veel aanvragen voor waslijnen voor kratten. Deze varieren enorm. Zowel in capaciteit, mate van automatisering als in type handling.

Dergelijke aanvragen kosten veel tijd om steeds opnieuw te ontwerpen en te berekenen. Zeker in drukke tijden zorgt dit ervoor dat diverse aanvragen lang duren. De afstudeeropdracht betreft om deze reden het opstellen van een modulair systeem waarmee eenvoudig via een vast stappen patroon basisconcepten zijn te realiseren.

Samen met de bepaling van het concept moet direct een basisprijs worden meegerekend. Aan de hand van dit systeem dient ook een reeks budgetlijnen te worden opgesteld welke als voorbeeldprojecten aan klanten zijn te tonen. Met behulp hiervan kunnen potentiële klanten snel zien welke ruimte er benodigd is voor welke capaciteit en automstisering, en wordt snel duidelijk of het benodigde budget aansluit op het beschikbare busdget, zonder hier veel tijd aan te besteden.

Naar wie zijn wij op zoek?

Viscon is op zoek naar jou als je leergierig bent, het leuk vindt dingen zelf uit te zoeken, graag nieuwe dingen leert en bereid bent om te pionieren in de verschillende sectoren waar we werken. Viscon is een dynamische organisatie en zoekt altijd naar de grenzen van het onmogelijke om voor de klant net datgene te kunnen betekenen, wat hen de toegevoegde waarde geeft in hun industrie. Van jou vragen we dus een flexibele houding, creativiteit en initiatief.

Contact Gegevens:

Viscon Group

Mijlweg 18

3295 KH ‘s-Gravendeel