Medewerker inkoop/export

Medewerker inkoop/export (FT)

Heb jij passie voor inkoop en logistiek en zoek je een dynamische functie? Dan ben je bij ons als duizendpoot helemaal op je plek!

Viscon Group Facility

Wat ga je doen?

We zijn op zoek naar een duizendpoot die het leuk vindt om niet één maar twee afdelingen te ondersteunen. Al decennia lang zijn we als bedrijf wereldwijd actief. Kleine en grote machinelijnen worden per boot, trein, vrachtwagen of vliegtuig verstuurd naar onze klanten, die op alle continenten te vinden zijn. In onze tak van sport is het belangrijk dat klanten foutloos kunnen produceren in specifieke seizoenen. Het is daarom extra belangrijk dat onze lijnen op tijd ingekocht en op de juiste locatie geleverd worden. Daartoe zijn talloze inkoop en exporthandelingen nodig: machines moeten van de fabriek naar centrale hubs, om dan weer via een fijnmazig netwerk van transportbedrijven diep in een land bij de klant terecht te komen. Om dat voor elkaar te krijgen zijn we op zoek naar een nieuwe inkoop/export medewerk(st)er. Je organiseert en cöordineert de expreszendingen en de zee-, lucht- en wegtransporten wereldwijd. Daarnaast zorg je voor de afwikkeling van im- en exportdocumenten, (w.o. CMR/EUR1/CVO/L/C). Je onderhandelt over zeevracht en wegvervoer, boekt deze en bewaart het overzicht over de logistieke planning. Met onze klanten houd je contacten over de leveringen en met onze leveranciers houd je contact over prijsafpraken en je blijft altijd op zoek naar de beste vervoerders. Daarnaast doe je inkopen voor onze business units en bewaak je de levering hiervan. Je zorgt ervoor dat dit op tijd en volgens de juiste kwaliteit geleverd wordt en geeft opvolging wanneer dit niet zo is.

Wat vragen we van je?

 • Je bent een enthousiaste, proactieve kandidaat met een HBO-opleiding en enkele jaren ervaring in een logistieke functie.
 • Je hebt ervaring met transportdocumentatie en wet- en regelgeving inzake export en transport.
 • Je spreekt Nederlands, maar schakelt ook makkelijk over naar Engels wanneer dit nodig is.
  Spreek je Duits? Dit is een pré.
 • Je bent een echte regelneef en krijgt energie van het goed regelen van de logistieke planning.
 • Om dit goed te kunnen, heb je verantwoordelijkheidsgevoel, doorzettingsvermogen en werk je nauwkeurig.
 • Je vindt het leuk om contact te hebben met veel mensen binnen onze organisatie en hen te helpen hun klanten zo goed mogelijk te bedienen.

Wat kunnen we je bieden?

 • We inspireren je met onze innovatieve werkomgeving, we werken namelijk elke dag aan creatieve oplossingen voor onze klanten
 • Er is bij ons veel ruimte voor jouw visie en inbreng, we vinden het fijn als je meedenkt over nieuwe mogelijkheden
 • Je hoeft geen premie te betalen voor je pensioenfonds, dit doen wij voor je
 • 25 vrije dagen
 • Natuurlijk bieden we je ook een marktconform salaris

Waarom je deze functie juist bij Viscon wilt uitvoeren?

We zijn een organisatie die altijd balanceert tussen de dynamiek van innovativiteit en de structuur van standaardisering. Onze klanten in de Agro & Food sectoren willen namelijk de nieuwste techniek en dit betekent dat het bij ons nooit saai is! We hebben hier inmiddels bijna 50 jaar ervaring in, dus we weten best wel wat we doen en hoe we die balans kunnen behouden. Elke dag werken er bij ons 200 collega’s mee aan de meest innovatieve, kwalitatieve en creatieve oplossingen om producten van A naar B te verplaatsen binnen productieorganisaties. Waarbij A het geoogste/ geproduceerde product is en B, dat is bij jou in je winkelwagen! Van zaadje tot tomaatje, van jong plantje tot perkgoed, van ei tot kuiken. Dat is toch reden genoeg om bij ons te komen werken?


Ben je enthousiast geworden? Reageer dan direct op deze vacature via vacatures@viscon.eu