Insectenkweek – Werktuigbouwkunde
viscon-group

Werktuigbouwkunde HBO & MBO Stage- en afstudeeropdrachten Viscon Fresh Produce

Viscon Fresh Produce

Viscon is een internationaal opererende onderneming, die middels topkwaliteit en sector veranderende innovaties de positie op de markt wil waarborgen. Viscon ontwikkelt productielijnen om productieprocessen te automatisering in de Industrie Groente & Fruit, Kuikenbroederijen & Distributiesystemen.

Viscon biedt stage- en afstudeerplaatsen aan waarbij:

  • Je deel wordt van een van onze engineeringsteams
  • Je begeleid wordt door een van onze ervaren engineers van minimaal hbo-niveau
  • Je in de gelegenheid bent om samen te werken met engineers op alle niveaus
  • Je in een bedrijf werkt waar alles wat te maken heeft met machine ontwikkeling & bouw binnen één bedrijf gebeurt: van tekening tot transport.
  • Je in een bedrijf werkt waarin veel innovaties worden gedaan, waardoor veel projecten onder geheimhouding plaatsvinden. Dit kan ook aan jou als student worden gevraagd.
  • Je in het bedrijf geïntroduceerd wordt met een welkomstbijeenkomst, samen met de andere studenten die binnen het bedrijf stagelopen of afstuderen.
  • Je een handboek ontvangt waarmee je je weg kunt vinden in het bedrijf
  • Je de eerste week een cursus kunt doen waarmee je ons tekenprogramma HiCad onder de knie krijgt
  • Je halverwege opgeroepen wordt voor een evaluatiemoment met personeelszaken om te bespreken of alles naar wens verloopt, van beide kanten.
freshproduce-aftudeeropdracht

Opdracht

‘Doorontwikkeling systeem voor insectenkweek’

We hebben een succesvolle pilot gebouwd in Dongen waar we insecten industrieel kweken. Na dit succes worden er plannen gemaakt om dit op grotere schaal te gaan realiseren. De machinelijn bestaat uit diverse functies welke zoveel mogelijk zijn overgenomen uit de bestaande sectoren waar Viscon al langer actief is. Dit is ten slotte een ‘proven’ concept en daarmee betrouwbaar. Keerzijde van deze aanpak is dat deze individuele schakels van deze productielijn niet specifiek zijn toegespitst om insecten in te kweken.
Het voer wat de insecten krijgen kan agressieve uitwerking hebben op diverse materialen en bepaalde machines en/of machinedelen en programma’s zijn complexer dan strikt noodzakelijk.

De insectensector wordt gezien als een potentiële grote nieuwe markt voor Viscon. Om optimale kans op succes te boeken willen we dit succesvolle idee dan ook verder optimaliseren en alle leerpunten uit de huidige lijn meenemen in de nieuw te ontwikkelen lijnen evenals het versimpelen tot het absoluut minimaal noodzakelijke.
Het beperken van de complexiteit verlaagt de productiekosten en installatietijd zodat we de markt kunnen blijven aanvoeren in de toekomst. Een groot deel van deze ontwikkeling kan jij bewerkstelligen. De opdracht zal gepaard gaan met veel praktijkbezoeken aangezien het basismodel volledig in werking is.

Als jij een student bent die houdt van out of the box denken en zelf iets ontwikkelen, dan is dit een leuke opdracht voor jou. Je zult worden begeleid door onze engineers, salesmensen en onze technisch directeur. Het gaat om het ontwikkelen van een slim en innovatief concept. We zoeken een student die ondernemend is en het leuk vindt om na te denken over een totaalconcept.

Is dit iets voor jou? Stuur dan je CV en een brief naar: charlotte.visser@viscon.eu

Kijk voor meer info op www.viscongroup.eu en kijk bij ‘stage’

Contact Gegevens:

Viscon Group
Mijlweg 18
3295 KH ‘s-Gravendeel
www.viscongroup.eu