Industrieel Ontwerpen – HBO

Industrieel Ontwerpen – HBO

Zoek jij een uitdagende en leerzame stage in Zuid-Holland, omgeving Rotterdam/ Dordrecht?
In ‘s-Gravendeel (Hoeksche Waard) kan je die vinden!

Viscon Group

De Viscon Group in ’s-Gravendeel wil logistieke processen verbeteren en innoveren! Viscon Group is een dynamische organisatie wereldwijd actief in de Agro & Food sectoren en heeft een unieke hoeveelheid kennis opgebouwd en meer dan 45 jaar ervaring op het gebied van material handling systemen. Elke dag werken bij ons 200 collega’s aan de meest innovatie, kwalitatieve en creatieve oplossingen om producten van A naar B te verplaatsen binnen productieorganisaties. Waarbij A het geoogste/ geproduceerde product is en B, dat is bij jou in je winkelwagen! Van zaadje tot tomaatje, van jong plantje tot perkgoed, van ei tot kuiken.

Viscon Aimfresh

Viscon Aimfresh is een snel groeiend, jong, informeel bedrijf dat binnen de Viscon Group actief is in de agro- en foodsector. Viscon Aimfresh houdt zich bezig met het ontwikkelen en het introduceren van nieuwe retail concepten en producten wereldwijd.
Binnen onze organisatie heerst een open, gezellige sfeer waar veel ontwikkeling mogelijk is.
Viscon Aimfresh heeft zeven verschillende brands met ieder zijn eigen focus, opgedeeld in twee stromingen:

Growing Solutions (voor kweker en industrie):

 • Viscon Industrials: Binnen deze brand worden vooral kunststof producten gemaakt t.b.v. de projecten en producten van Viscon en Visser. Denk hierbij aan onderdelen van machines, maar ook de productdragers die door de machines heen gaan zoals; kratten/trays, kunststof (bio-afbreekbare) strippen, etc.
 • GrowPact: Een totaal pakket van machines en producten waarmee kleinschalige kwekerij opgezet kan worden in opkomende economieën.
 • D-Light: Lichtmodule waarmee een multilayer kweeksysteem mee kan worden opgezet.

Retail Solutions (voor kweker, retail en consumenten):

 • Waterwick Inside: Deze brand is een samenwerking tussen Viscon Aimfresh en een grote kweker uit de Verenigde Staten. Samen hebben we een slim wick systeem ontwikkeld dat handmatig of automatisch in de pot van een plant gestoken kan worden. De wick voorziet de planten van water vanuit een waterreservoir, met dit watergeef systeem krijgen planten nooit meer te veel of te weinig water. Dit is de oplossing voor handelaren en retailers om hun producten vers in het schap weg te zetten en zich daarmee ook te onderscheiden naar de consument! En de consument geniet ook langer van zijn planten/kruiden.
 • Plantbutler: Dit is een lifestyle Brand waarin producten ontwikkeld worden, werkend middels het Waterwick Inside systeem. Plantbutler zorgt er voor dat iedereen nog meer kan genieten van zijn groene omgeving. Denk hierbij aan consumentenproducten die toegevoegde waarde bieden. Met Plantbutler zijn we nu in steeds meer winkels door Nederland terug te vinden.
 • Gardians: Onder deze brand willen we de wereldwijde verkoop van jonge planten in een innovatieve en creatieve verpakking opzetten. Daarnaast zijn we bezig met het opzetten van een online platform.
 • Viscon Retail Solutions: Ontwikkelen en op de markt brengen van innovatieve verpakkingen die we in combinatie met projecten kunnen aanbieden, om een oplossing van A-Z te kunnen aanbieden aan kweker naar retail.

 

Op dit moment groeit de business unit Viscon Aimfresh hard en hebben we de interesse gewekt bij vele partijen wereldwijd. Klanten van ons zijn kwekers, handelaren, retailers en consumenten. Om snel verder te kunnen groeien, hebben we jou als IPO-er hard nodig!

Hieronder is een korte omschrijving van de dagelijkse werkzaamheden:

 • Het ontwerpen van producten gebaseerd op verschillende disciplines zoals spuitgieten, thermovormen, 3D printen en kunststof extrusie.
 • Het verrichten van marktonderzoek t.b.v. van ontwikkelingsprojecten.
 • Het verrichten van tekenwerk voor verschillende producten, middels 3D modeling software.
 • Het uitvoeren van taken zoals het opstellen van planningen, aanvragen van prijzen, maken van prototypes en het verzorgen van de 1ste productierun.
 • Het voorbereiden en geven van presentaties aan klanten of intern, met betrekking tot de ontwikkeling van een product.

Naar wie zijn wij op zoek?

Viscon Aimfresh is op zoek naar jou als je leergierig bent, het leuk vindt dingen zelf uit te zoeken, graag nieuwe dingen leert en bereid bent om te pionieren in de verschillende sectoren waar we werken. Viscon is een dynamische organisatie en zoekt altijd naar de grenzen van het onmogelijke om voor de klant net datgene te kunnen betekenen, wat hen de toegevoegde waarde geeft in hun industrie. Van jou vragen we dus een flexibele houding, creativiteit en initiatief.

 • HBO of WO (het gaat om een meeloopstage)
 • Energiek, gedreven en zelfstandig; – Beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift
 • Beheersing van een moderne vreemde taal is een pre

Wat bieden wij?

 • Een inspirerende werkomgeving met veel innovatie & internationaal bezoek
 • Een marktconform salaris
 • Veel ruimte voor inbreng
 • Premievrij pensioen
 • 25 vrije dagen

Geïnteresseerd? Stuur dan je CV en een brief naar: charlotte.visser@viscon.eu
Kijk voor meer info op www.viscongroup.eu en kijk bij ‘stage’

Contact Gegevens:

Viscon Group
Mijlweg 18
3295 KH ‘s-Gravendeel
www.viscongroup.eu