Herontwikkeling FF-vuller 2.0 – HBO werktuigbouwkunde
viscon-group

Hbo-werktuigbouwkunde Afstudeer/ stage opdracht Visser Horti Systems B.V.

Visser Horti Systems

Visser Horti Systems ontwerpt en fabriceert sinds 1967 machines en complete productielijnen voor zowel grote internationale als kleine tuinbouwkwekerijen. Door continu overleg met kwekers is Visser in staat een productenpakket te leveren dat volledig op de behoeftes van de markt is afgestemd en aan de hoogste eisen van de klant voldoet. Als mondiaal opererend en innovatief bedrijf speelt Visser dan ook een toonaangevende rol binnen de tuinbouwsector.

freshproduce-aftudeeropdracht

Visser biedt stage- en afstudeerplaatsen aan waarbij:

  • Je deel wordt van een van onze engineeringsteams
  • Je begeleid wordt door een van onze ervaren engineers op hbo-niveau of hoger
  • Je in de gelegenheid bent om samen te werken met engineers op alle niveaus
  • Je in een bedrijf werkt waar alles wat te maken heeft met machine ontwikkeling & bouw binnen een bedrijf gebeurt: van tekening tot transport.
  • Je in een bedrijf werkt waarin veel innovaties worden gedaan, waardoor veel projecten onder geheimhouding plaatsvinden. Dit kan ook aan jou als student worden gevraagd.
  • Je in het bedrijf geïntroduceerd wordt met een welkomstbijeenkomst, samen met de andere studenten die binnen het bedrijf stagelopen of afstuderen.
  • Je een handboek ontvangt waarmee je je weg kunt vinden in het bedrijf
  • Je de eerste week een cursus kunt doen waarmee je ons tekenprogramma HiCad onder de knie krijgt
  • Je halverwege opgeroepen wordt voor een evaluatiemoment met personeelszaken om te bespreken of alles naar wens verloopt, van beide kanten.

Opdracht

‘Herontwikkeling van FF-vuller 2.0’

De FF vuller is een trayvuller: https://www.visser.eu/filling-machines-potting-machines/ff-filler/

Voor deze machine moet er een herontwikkeling komen die eenvoudiger te assembleren is, minder onderhoud vergt en sneller is. Op dit moment is de invoer en uitvoer van trays een beperkende factor in de capaciteit.
Op dit moment hebben we een goede vuller, echter de capaciteit is dubbel van de VTF, terwijl de kostprijs is ca 3 x zo hoog is. Dit mag maximaal 2 x zo hoog zijn.

Als jij een student bent die houdt van ‘out of the box’ denken en zelf iets ontwikkelen, dan is dit een leuke opdracht voor jou. Je zult worden begeleid door onze engineers, salesmensen en onze technisch directeur. Het gaat om het ontwikkelen van een slim en innovatief concept. We zoeken een student die ondernemend is en het leuk vindt om na te denken over een totaalconcept. Herken jij jezelf hierin?

Geïnteresseerd? Stuur dan je CV en een brief naar: charlotte.visser@viscon.eu
Kijk voor meer info op www.viscongroup.eu en kijk bij ‘stage’

Contact Gegevens:

Viscon Group
Mijlweg 18
3295 KH ‘s-Gravendeel
www.viscongroup.eu