Softwareprogramma voor Gietboom volautomaat – HBO werktuigbouwkunde
viscon-group

Hbo-werktuigbouwkunde Afstudeer/ stage opdracht Visser Horti Systems B.V.

Visser Horti Systems

Visser Horti Systems ontwerpt en fabriceert sinds 1967 machines en complete productielijnen voor zowel grote internationale als kleine tuinbouwkwekerijen. Door continu overleg met kwekers is Visser in staat een productenpakket te leveren dat volledig op de behoeftes van de markt is afgestemd en aan de hoogste eisen van de klant voldoet. Als mondiaal opererend en innovatief bedrijf speelt Visser dan ook een toonaangevende rol binnen de tuinbouwsector.

freshproduce-aftudeeropdracht

Visser biedt stage- en afstudeerplaatsen aan waarbij:

  • Je deel wordt van een van onze engineeringsteams
  • Je begeleid wordt door een van onze ervaren engineers op hbo-niveau of hoger
  • Je in de gelegenheid bent om samen te werken met engineers op alle niveaus
  • Je in een bedrijf werkt waar alles wat te maken heeft met machine ontwikkeling & bouw binnen een bedrijf gebeurt: van tekening tot transport.
  • Je in een bedrijf werkt waarin veel innovaties worden gedaan, waardoor veel projecten onder geheimhouding plaatsvinden. Dit kan ook aan jou als student worden gevraagd.
  • Je in het bedrijf geïntroduceerd wordt met een welkomstbijeenkomst, samen met de andere studenten die binnen het bedrijf stagelopen of afstuderen.
  • Je een handboek ontvangt waarmee je je weg kunt vinden in het bedrijf
  • Je de eerste week een cursus kunt doen waarmee je ons tekenprogramma HiCad onder de knie krijgt
  • Je halverwege opgeroepen wordt voor een evaluatiemoment met personeelszaken om te bespreken of alles naar wens verloopt, van beide kanten.

Opdracht

‘Softwareprogramma voor Gietboom volautomaat’

Voor de volautomaat moet een compleet nieuw softwareprogramma geschreven worden op basis van een pc-besturing. De huidige pc-besturing is geschreven in Visual Basic, dit moet omgevormd worden naar de nieuwe standaard in Siemens.

Pc moet een industriële pc zijn die op de boom zit, welke via Wifi overgenomen kan worden voor externe bediening. De aanlegkosten en de manier van opbouw zijn te duur en te complex zeker in het buitenland.

Kijk voor meer informatie over de gietboom volautomaat op: https://www.visser.eu/irrigation-and-watering-systems/irrisspray-auto/

Als jij een student bent die houdt van ‘out of the box’ denken en zelf iets ontwikkelen, dan is dit een leuke opdracht voor jou. Je zult worden begeleid door onze engineers, salesmensen en onze technisch directeur. Het gaat om het ontwikkelen van een slim en innovatief concept. We zoeken een student die ondernemend is en het leuk vindt om na te denken over een totaalconcept. Herken jij jezelf hierin?

Geïnteresseerd? Stuur dan je CV en een brief naar: charlotte.visser@viscon.eu
Kijk voor meer info op www.viscongroup.eu en kijk bij ‘stage’

Contact Gegevens:

Viscon Group
Mijlweg 18
3295 KH ‘s-Gravendeel
www.viscongroup.eu