Doorontwikkeling afhaalpunten – Werktuigbouwkunde
viscon-group

Werktuigbouwkunde HBO & MBO Stage- en afstudeeropdrachten Viscon Fresh Produce

Viscon Fresh Produce

Viscon is een internationaal opererende onderneming, die middels topkwaliteit en sector veranderende innovaties de positie op de markt wil waarborgen. Viscon ontwikkelt productielijnen om productieprocessen te automatisering in de Industrie Groente & Fruit, Kuikenbroederijen & Distributiesystemen.

Viscon biedt stage- en afstudeerplaatsen aan waarbij:

  • Je deel wordt van een van onze engineeringsteams
  • Je begeleid wordt door een van onze ervaren engineers van minimaal hbo-niveau
  • Je in de gelegenheid bent om samen te werken met engineers op alle niveaus
  • Je in een bedrijf werkt waar alles wat te maken heeft met machine ontwikkeling & bouw binnen één bedrijf gebeurt: van tekening tot transport.
  • Je in een bedrijf werkt waarin veel innovaties worden gedaan, waardoor veel projecten onder geheimhouding plaatsvinden. Dit kan ook aan jou als student worden gevraagd.
  • Je in het bedrijf geïntroduceerd wordt met een welkomstbijeenkomst, samen met de andere studenten die binnen het bedrijf stagelopen of afstuderen.
  • Je een handboek ontvangt waarmee je je weg kunt vinden in het bedrijf
  • Je de eerste week een cursus kunt doen waarmee je ons tekenprogramma HiCad onder de knie krijgt
  • Je halverwege opgeroepen wordt voor een evaluatiemoment met personeelszaken om te bespreken of alles naar wens verloopt, van beide kanten.
freshproduce-aftudeeropdracht

Opdracht

‘Doorontwikkeling afhaalpunten’

Drie jaar geleden hebben we een eerste pilot voor een volledig automatisch afhaalpunt in Nederland gerealiseerd. Dit betreft een systeem waarbij reguliere klanten na een bestelling via de pc, tablet of mobiele telefoon, hun boodschappen op kunnen halen bij ons systeem. Het systeem zoekt na het scannen van de code van de klant automatisch alle boodschappen van de klant bij elkaar en presenteert deze voor zijn/haar neus.

Voor aanstaande retailers gaan we dit concept verder uitwerken. Er zijn nieuwe ideeën om het systeem simpeler en efficiënter te maken. Ook speelt het idee om een instapmodel te creëren met relatief lage startkosten welke in een tweede fase is uit te breide naar het volledige model.

Werkzaamheden:
Jij zal voor dit project moeten onderbouwen wat de mogelijkheden zijn om deze beoogde modellen tot stand te laten komen. Deze ontwikkeling zal moeten plaatsvinden op diverse vlakken. Enerzijds hebben we de machine zelf welke zich in een gebouw bevindt en welke aangepast dient te worden. Hier is een flink technische inzicht voor nodig. Het gebouw, ofwel de ‘buitenschil’ van het systeem is tevens onderdeel van de totaaloplossing.
Binnen heerst er verder een temperatuur welke onder controle gehouden moet worden en eenvoudig moet kunnen ‘meegroeien’ met het vergroten van het systeem. Als laatste zijn er nog de in- en uitvoerloketten om het systeem te vullen en uit te geven aan klanten. Hier spelen ook veiligheidsregels een rol.
Al met al is deze opdracht opgebouwd uit diverse expertises maar heeft het een duidelijke technische inslag. Ben jij een hts-afstudeerder om deze uitdaging aan te gaan?
De opdracht zal onder geheimhouding worden uitgevoerd.

Als jij een student bent die houdt van out of the box denken en zelf iets ontwikkelen, dan is dit een leuke opdracht voor jou. Je zult worden begeleid door onze engineers, salesmensen en onze technisch directeur. Het gaat om het ontwikkelen van een slim en innovatief concept. We zoeken een student die ondernemend is en het leuk vindt om na te denken over een totaalconcept.

Is dit iets voor jou? Stuur dan je CV en een brief naar: charlotte.visser@viscon.eu

Kijk voor meer info op www.viscongroup.eu en kijk bij ‘stage’

Contact Gegevens:

Viscon Group
Mijlweg 18
3295 KH ‘s-Gravendeel
www.viscongroup.eu