Commerciele Economie – HBO

Zoek jij een uitdagende en leerzame stage in Zuid-Holland, omgeving Rotterdam/ Dordrecht?
In ‘s-Gravendeel (Hoeksche Waard) kan je die vinden!

Over Viscon Group

Viscon is een internationaal opererende onderneming, die middels topkwaliteit en sectorveranderende innovaties de positie op de markt wil waarborgen. Viscon ontwikkelt productielijnen om productieprocessen te automatisering in de Industrie Groente & Fruit, Kuikenbroederijen & Distributiesystemen.

Viscon Group biedt stage- en afstudeerplaatsen aan waarbij:

  • Je deel wordt van een van onze engineeringsteams
  • Je begeleidt wordt door een van onze ervaren engineers van minimaal HBO niveau
  • Je in de gelegenheid bent om samen te werken met engineers op alle niveaus
  • Je in een bedrijf werkt waar alles wat te maken heeft met machine ontwikkeling & bouw binnen één bedrijf gebeurt: van tekening tot transport.
  • Je in een bedrijf werkt waarin veel innovaties worden gedaan, waardoor veel projecten onder geheimhouding plaatsvinden. Dit kan ook aan jou als student worden gevraagd.
  • Je in het bedrijf geïntroduceerd wordt met een welkomstbijeenkomst, samen met de andere studenten die binnen het bedrijf stagelopen of afstuderen.
  • Je een handboek ontvangt waarmee je je weg kunt vinden in het bedrijf
  • Je de eerste week een cursus kunt doen waarmee je ons tekenprogramma HiCad onder de knie krijgt
  • Je halverwege opgeroepen wordt voor een evaluatiemoment met personeelszaken om te bespreken of alles naar wens verloopt, van beide kanten.

Stage opdrachten:

Meeloopstage Sales

Afdeling

Stage opdrachten:
International sales/marketing stage
Afdeling

Visser Supplies BV is een snel groeiend, jong, informeel bedrijf dat actief is de agro en food sector. Visser Supplies houdt zich vooral bezig met het ontwikkelen en het introduceren van nieuwe retail concepten wereldwijd.

Binnen onze organisatie heerst een open, gezellige sfeer waar veel mogelijk is. Onze organisatie ontwikkelt innovatieve slimme producten en systemen voor alles wat direct of indirect te maken heeft met het verbeteren van beleving van producten in de retail wereldwijd.

De afdeling Visser Supplies heeft drie verschillende Brands: WaterWick, Plantbutler en Visser Supplies Industrials.
Op dit moment groeit de business unit Visser Supplies hard en hebben we de interesse gewekt bij vele partijen wereldwijd. Om snel verder te kunnen groeien hebben wij jou nodig!

Opdracht:
Op dit moment zijn we druk bezig met het verder ontwikkelen en vermarkten van onze retail concepten wereldwijd. We zijn voornamelijk actief in Europa, Noord Amerika, China en Australië. Hier hebben we verschillende (retail) accounts die  met ons samenwerken om onderscheidende producten online en offline aan te kunnen bieden.

Hieronder is een korte omschrijving van de dagelijkse werkzaamheden:

Werkzaamheden
– Helpen met de voorbereidingen voor beurzen en marketing campagnes in zowel binnen- als buitenland
– Actief meedenken met het Business Development team
– Het in de gaten houden en analyseren van de markt (concurrentie en afnemers analyses)
– Verkoopgesprekken met nieuwe en bestaande (internationale) klanten
– Verkooptraject doorlopen van offerte tot factuur
– Verschillende sociale media kanalen bijhouden en dit verder uitbouwen
– Het actief bijhouden van het CRM systeem

Champignon kweek unit

Champignon kweek unit

Viscon Fresh Produce heeft een ontwikkelopdracht aangaande het volgende:
Buiten de EU en Noord Amerika is het zeer kostbaar om aan champignons te komen.Een complete professionele kwekerij opzetten vergt een grote investering en neemt een risico met zich mee.Investeerders zouden kunnen starten met het opzetten van een kleine en wellicht mobiele kwekerij. Viscon zoekt een stagiair die het idee uit kan werken om een zogenaamde ‘Reefer container’ (een container waarin temperatuur geregeld kan worden) champignons te telen. Dit vereist het ontwerpen van een systeem in een container, de organisatie van de logistiek en eventueel het ontwikkelen van nieuwe mechanisering.
Als jij een student bent die houdt van out of the box denken en zelf iets ontwikkelen, dan is dit een leuke opdracht voor jou. Je zult worden begeleid door onze engineers, salesmensen en onze technisch directeur. Het gaat om het ontwikkelen van een slim en innovatief concept. We zoeken een student die ondernemend is en het leuk vindt om na te denken over een totaalconcept. Herken jij jezelf hierin?

Ontwikkeling van een modulair meerlaagsteeltsysteem

Stage opdracht

In ViVi BV ontwikkelen we een nieuw kweeksysteem om sla te produceren van zaden tot volgroeide planten onder LED verlichting met behulp van een automatische productielijn, deze zaden groeien uit tot planten in een kweekkamer. Het is een nieuw en verbeterd proces, dit vereist daarom continue aanpassingen op de productie en de kweekkamer.

We zijn op zoek naar een stagiair die met ons meewerkt in dit nieuwe en spannende proces van het verbeteren en optimaliseren van het groei protocol. Dat geldt ook voor de evaluatie van planten, het nemen van metingen en vergelijken van gegevens. Om te helpen bij het bepalen van de uiteindelijke beslissing over het type , de kleur en de intensiteit van de LED- verlichting en de uiteindelijke recept voor groeimedium.

Taken:

• Ontwikkelen van een modulair meerlaagsysteems
• Optimaliseren van het groeiprotocol
• Evaluren van de groei van planten
• Meten en vergelijken van gegevens

De stagiair zal ook deelnemen aan de dagelijkse productie van de sla, en geeft adviezen over mogelijke verbeteringen van de automatisering op de bestaande lijn.

De stagiair zal werken in een jonge en internationale groep onderzoekers .

Herinrichting van de supply chain

Stage opdracht
Herinrichting van de supply chain in het kader een nieuw ERP pakket
De probleemstelling
Het herinichten van van de supply chain in het kader van een nieuw ERP pakket. Hoe kan het proces van (inkoop)administratie, aanlevering en logistiek zo ingericht worden dat er optimaal gebruik gemaakt wordt van de functionaliteit van het nieuwe ERP pakket? Het is de bedoeling dat de inkoopafdeling tijdens het proces (aanvragen, bestellen, bewaken en aanlevering) goed de controle heeft en naadloos bij de productie aansluit.
De aanleiding voor deze opdracht is:
De nieuwe opzet van de inkoopafdeling en het nieuwe ERP pakket.
Het eindresultaat dat wij verwachten is:
Een praktische uitwerking van een nieuwe werkwijze, de daarbij horende inrichting van het ERP pakket en een blueprint van de administratieve en logistieke inrichting van onze leveranciers.
Wat voor type student zoeken wij een student die aan de volgende eigenschappen voldoet:
Initiatief, Creativiteit, Zelfstandigheid, Flexibiliteit, Structuur, Communicatievaardigheden, Organisatietalent

Workflow management

Stage opdracht

Workflowmanagement en ERP

Wij zoeken een slimme afstudeerder die ons kan helpen bij het implementatietraject van het ERP pakket en dan met name in hoe we de planning efficiënt kunnen inrichten en hoe we ons work flow management (aansturing en planning) van de werkplaats kunnen verbeteren. Er bestaan diverse theoretische modellen voor de aansturing van het productieproces zoals bijvoorbeeld Quick Respons Manufacturing. Bij welke van deze theorieën kan Viscon Group baat hebben?

De aanleiding voor deze opdracht is:
Viscon Group gaat komend jaar een nieuw ERP pakket implementeren. Doel van het nieuwe ERP pakket is onder andere om een aantal zaken te verbeteren waaronder planningen, time-management, betere inzage in kosten en het efficiënt aansturen van de werkplaats.

Het eindresultaat dat wij verwachten is:

Praktisch toepasbaar methode hoe wij ons productieproces efficiënter kunnen aansturen.

Viscon Group zoekt voor deze opdracht met name een stagiair met:

Technisch inzicht, Praktische kennis, Communicatievaardigheden, Organisatietalent

Naar wie zijn wij op zoek?

Viscon is op zoek naar jou als je leergierig bent, het leuk vindt dingen zelf uit te zoeken, graag nieuwe dingen leert en bereid bent om te pionieren in de verschillende sectoren waar we werken. Viscon is een dynamische organisatie en zoekt altijd naar de grenzen van het onmogelijke om voor de klant net datgene te kunnen betekenen, wat hen de toegevoegde waarde geeft in hun industrie. Van jou vragen we dus een flexibele houding, creativiteit en initiatief.

– HBO of WO (het gaat om een meeloopstage)
– Bij voorkeur enige commerciële ervaring;
– Energiek, gedreven en zelfstandig;
– Beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift
– Beheersing van een moderne vreemde taal is een pre
– Bekend zijn met zaken als sociale media, verkoop en commercie.

Wat bieden wij jou?

– Veel ruimte voor eigen initiatief
– Actieve en informele werkomgeving
– Uitstekende financiële vergoeding
– Aan het einde een evaluatiegesprek krijgt om de toekomst te bespreken!

Contact Gegevens:

Viscon Group

Mijlweg 18

3295 KH ‘s-Gravendeel